ACSI FreeLife

Menu

Carl Denig Zwerver: flexibele tent

Veel regen én veel zon: ideale weersomstandigheden om de Carl Denig Zwerver, een 5-persoonstent, uitgebreid onder de loep te nemen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Nee, Carl Denig is geen Duits bedrijf. Het is vernoemd naar de oprichter, en die werd  in 1892 in Rotterdam geboren (met roots in Rijnland-Palts, vandaar de Duits klinkende naam). Het merk bestaat inmiddels al 102 jaar, en heeft twee winkels, in Amsterdam en Nieuwegein. Daar worden diverse outdoormerken verkocht, inclusief veel eigenmerkproducten, zoals tenten. Een daarvan is de populaire Zwerver. Wij gaan er een paar dagen mee op pad.

Sleuven gevonden

We komen gelukkig op de camping aan in de stralende zon, dus we kunnen op ons gemak de tent opzetten. De Carl Denig Zwerver zit in een stevige, makkelijk te hanteren tas. De binnentent zit er los in, die hang je er later in. De vernieuwde Zwerver, die wij bij ons hebben, heeft twee deuren, tegenover elkaar.

De stokken klikken soepel in elkaar. Twee stokken zijn voorzien van een oranje streep, evenals twee stoksleuven, zo weet je precies welke stok waar in moet. De Zwerver is een tunneltent, dus de stokken hebben de vorm van een boog. Bij het in elkaar schuiven, moet je bij boogtenten altijd opletten dat je de stokonderdelen goed in elkaar schuift, anders krijgen ze niet de goede vorm. Bij de Zwerver is het gelukkig niet zo’n probleem, want zodra je ze door de sleuf duwt, nemen ze automatisch de goede vorm aan.

Spierkracht geboden

Om de stokken vast te zetten, moet je ze aan het uiteinde in een lus stoppen. Dat is een lastige klus. Eén persoon lukt het niet. Met zijn tweeën en met al onze spierkracht, lukt het om de stokken in de gaatjes te krijgen.

We leggen de kwestie later voor aan productmanager Jeroen Mannaerts van Carl Denig. Volgens hem zouden de lusjes onderaan ons testexemplaar er te strak op gezet kunnen zijn door een naaister. Mocht je iets soortgelijks meemaken: breng de tent terug, dan worden de lusjes verzet. Op een Zwerver zit vijf jaar garantie, dus je kunt altijd langs gaan als iets niet bevalt.

Ben je benieuwd hoe de rest van het opzetten verloopt? En wil je weten hoe de tent het houdt onder verschillende weersomstandigheden? De complete tenttest lees je in het augustus/september nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Carl Denig Zwerver: flexibele tent

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation