ACSI FreeLife

Menu

Daktentfestival: Kamperen op je eigen mini-camper

Wist je dat je voor een daktent niet altijd een Mini of een Land Rover voor nodig hebt? Tijdens het eerste daktentfestival van 28 tot en met 30 september 2018 in Drenthe kwam redacteur Sander verrassende combinaties tegen. Van een daktent op een mini-caravan tot een ‘hoogtetent’ op een Trabant.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Daktentfestival

Het enige dat je nodig hebt voor de montage van een tent op het dak van je auto: twee dwarsbalken/lastdragers. Deze bevestig je op jouw auto, of je nu wel of geen dakrails hebt. De dragers bestel je bij de daktent of via een dealer.

Gaskacheltje

Het is even wennen voor deze daktentkampeerders. Normaal staan ze tussen de tenten, caravans en campers. Dit keer staan alle daktenten bij elkaar op camping De Vledders in Schipborg en dat schept een extra band. De tenten zijn nog maar net uitgeklapt en geïnstalleerd of het binnenkijken en het uitwisselen van tips is al begonnen. “Gebruik jij ook een kacheltje? Het wordt koud vannacht. Ik heb er nog wel eentje over die je mag lenen.”

Tent warmt op

Het is inderdaad koud die eerste nacht van vrijdag op zaterdag. 3 graden, geeft mijn weerapp aan rond middernacht. Vlak voordat ik me in mijn slaapzak wurm, rits ik nog snel alle raampjes dicht. Gelukkig maar. Als ik na een paar uur wakker word, is het al een stuk behaaglijker. De tent is duidelijk opgewarmd.

4×4

De volgende ochtend is het merendeel van de festivalbezoekers al voor acht uur trapje af gegaan. Een groep van een kleine twintig sportievelingen hijst zich in hun fietsoutfit voor een mountainbiketocht langs de Drentsche Aa. Voor de daredevils die liever warm en droog zitten, is er een 4×4-route uitgezet over onverharde wegen in de omgeving van Schipborg.

Overstappen naar een daktent?

Het daktentfestival is niet alleen bedoeld voor kampeerders die al gewend zijn om op het autodak te slapen. Ook avonturiers die overwegen de hoogte in te gaan, waren zaterdagmiddag welkom om te komen kijken. Voordat je zo ver bent en er eentje koopt, zit je waarschijnlijk vol vragen over bijvoorbeeld de daklast. Op de website van het daktentfestival vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Lees meer in ACSI FreeLife 8-2018

Benieuwd wat er nog meer te zien was op het daktentfestival en waar je als beginnende daktentkampeerder tegenaan loopt? Houd dan ACSI FreeLife 8-2018 in de gaten. Daarin blikken we nog eens terug op het daktenttreffen. Dit nummer ploft op 13 november op de deurmat bij de abonnees en ligt vanaf 15 november in de boekhandel.

Praat mee

Praat mee: Daktentfestival: Kamperen op je eigen mini-camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht