ACSI FreeLife

Menu

Vouwwagens in trek bij vijftigplussers

Na de caravan zit ook de verkoop van vouwwagens weer flink in de lift. Er is vooral een toename van vijftigplussers die hun caravan of kampeerauto inruilen voor een vouwwagen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
DSC 0227 Kopie

De huidige generatie vouwwagens is zowel bij gezinnen als vijftigplus-kampeerders populair. Ze doen qua luxe en slaapcomfort niet meer onder voor een caravan of kampeerauto. Ook brengt het rijden met een vouwwagen voordelen met zich mee – de compacte aanhangers zijn wendbaar, hebben een laag brandstofverbruik en je kunt er in Frankrijk ‘gewoon’ 130 kilometer per uur mee rijden.

Caravan inruilen

“In de laatste anderhalf jaar zijn vooral de verkoopcijfers van onze duurdere modellen flink gestegen”, vertelt Bert Holtkamp – founding father van de Holtkamper tenttrailers.

“We zien dat veel kampeerders hun caravan of camper inruilen voor een vouwwagen. Dat is niet verwonderlijk. De populariteit van kleine, milieuvriendelijke auto’s met minder trekvermogen zorgen voor een toename in de verkoop van lichtere kampeermiddelen. En ook voor de kwaliteit hoef je het niet te laten: onze producten hebben superbedden, ‘n mooie keuken en zijn geschikt voor alle weertypes.”

Hans Jorn Nissen, directeur van het Deense vouwwagenmerk Camp-Let, bevestigt die trend: “We zien onder de kopers veel oudere mensen die hun caravan of kampeerauto inruilen. Het rijgemak speelt hierbij een belangrijke rol en daarnaast is emotie een belangrijke drijfveer voor de overstap. Veel caravanbezitters gaan terug naar de vouwwagen, omdat dat goede herinneringen terug brengt uit de tijd dat ze met hun kinderen kampeerden. Met een vouwwagen ga je ‘back to basic’ maar wél met luxe en comfort.”

Stoere vouwwagens

Ook volgens Mark de Wit van Cabanon is de vouwwagenbranche flink in ontwikkeling. “Mensen vallen voor de looks van zo’n stoer, modern karretje. Daarnaast is luxe uiterst belangrijk volgens De Wit. “Opzetgemak, slaapcomfort en gegarandeerd waterdicht en insectvrij dankzij een vast grondzeil. En dat allemaal voor een derde van de prijs van een caravan”.

Een relatief nieuwe speler in de markt is Keizer Tenttrailers. René Keizer: “Wij verkopen compacte tweepersoons vouwwagens. Onze voornaamste doelgroep bestaat uit vijftigplussers: 30% stapt van een caravan over op een vouwwagen en 70% komt uit een tent. Ten opzichte van een caravan bieden wij een compact en relatief goedkoop alternatief”, aldus Keizer.

In onze avonturenspecial lees je een uitgebreid overzicht van de nieuwe vouwwagenmodellen van 2016. Bestel het magazine ACSI FreeLife 7-2015 via deze site!

 

Praat mee

Praat mee: Vouwwagens in trek bij vijftigplussers

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht