ACSI FreeLife

Menu

De opblaasbare vouwwagen van Quechua weegt nog geen 500 kilogram

Vouwwagens zijn in opkomst. Decathlon springt daar op in met de Quechua Air Seconds 4.2 Fresh & Black, een superlichte tenttrailer die ideaal is voor achter de elektrische of hybride auto.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
tenttrailer-met-opblaasbare-tent-airsecond-42-f-and-b-4-personen-2-slaapruimtes

In tegenstelling tot de authentieke vouwwagen met deze stokken, heb je voor het opzetten van deze vierpersoonstrailer lucht nodig. Met behulp van de ingebouwde pomp staat je tent binnen enkele minuten op, zo belooft de fabrikant. De techniek van de oppompbare tent wordt door Quechua al jaren toegepast in verschillende tentmodellen. Het is voor het eerst dat Quechua deze luchttechniek ook in een tenttrailer verwerkt.

vouwwagen 2 300x300 1

Vouwwagenverzekering: zorgeloze vakantie!

  • Vervangende vouwwagen meeverzekerd
  • 24/7 hulp van de alarmcentrale
  • Pakketkorting bij meer dan 2 verzekeringen
Bereken vrijblijvend je premie

Verduisterde tent

Het tentmerk rust deze vouwwagen uit met Fresh & Black. Deze technologie zorgt ervoor dat de tent verduisterd en koel blijft. Dit zorgt voor een comfortabele nachtrust, ongeacht de weersomstandigheden. De slaapcabine bestaat uit twee afzonderlijke bedden van 140 x 200 centimeter die op de aanhanger rusten.

Afmetingen

Het leefgedeelte meet 340 bij 385 centimeter. Dat is goed voor een leefruimte (met ingebouwd grondzeil, opbergvakken en ventilatieopeningen) van dertien vierkante meter. Hij is 220 centimeter hoog en weegt 430 kilogram. Je mag hem beladen tot maximaal 500 kilogram.

tenttrailer-quechua_met-opblaasbare-tent-airsecond-42-f-and-b-4-personen-2-slaapruimtes (1)_WEBDe opblaasbare vouwwagen van Quechua heeft twee afzonderlijke slaapcabines en een leefgedeelte van dertien vierkante meter met ingebouwd grondzeil.

Prijs

Het onderstel bestaat uit een aanhanger van de Franse fabrikant Erdé. Op deze aanhanger is de oppompbare tent gebouwd. Hierdoor kun je de tenttrailer met een speciale demontageset in de winter ook apart als vouwwagen gebruiken.
Tot slot de belangrijkste vraag: Wat kost-ie? De Quechua Air Seconds 4.2 Fresh & Black is te koop vanaf € 9.999. Benieuwd hoe je deze vouwwagen opblaast? Bekijk dan deze instructievideo.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Andere opblaasbare vouwwagens

Quechua is niet het enige merk met een opblaasbare vouwwagen in de (digitale) showroom. Holtkamper heeft met het zogenaamde Windforce een systeem ontwikkeld waarmee je de tenttrailer met één druk op de knop in en uit kan vouwen. Jamet verkoopt de Air, een ‘ouderwetse’ tenttrailer met stokken maar met opblaasbare voortent.

Praat mee

Praat mee: De opblaasbare vouwwagen van Quechua weegt nog geen 500 kilogram

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht