ACSI FreeLife

Menu

Nieuw: de grote Karsten Tunneltent

Een Karsten Tent met stokken? Jazeker, want de makers van de Karsten Tent hebben een tunneltent ontwikkeld die volgens hen net zo snel en makkelijk is op te zetten als de oppompbare variant.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
karstentunneltent

Karsten Tenten staat vooral bekend als de specialist in oppompbare tenten. In 2013 introduceerde Karsten Tenten echter een Karsten Tunneltent. Een tent met stokken, maar snel op te zetten en met een aantal dezelfde eigenschappen als de oppompbare tent. Die tunneltent is vanaf nu ook verkrijgbaar in een grotere variant: de Karsten Tunneltent 3600.

Snel opzetten

De tunneltent bestaat uit één geheel. Het vaste kuipzeil van bisonyl zorgt voor extra opzetgemak en houdt tocht, vocht en ongedierte buiten de tent. De transparante folieramen met gaas zorgen voor voldoende licht en ventilatie, de overflap voor privacy. Een vlakke afsluitwand voorzien van een brede deur met afsluitbare gaasramen sluit de tent af.

De tunneltent maakt gebruik van een stoksysteem dat ook gebruikt wordt bij de luifels van de oppompbare Karsten Tent. De stoksleuven bevinden zich aan de buitenzijde van de tent en zijn voorzien van een doorlopende rits, waardoor de stokken soepel doorgevoerd kunnen worden. De tent is volgens de fabrikant binnen een kwartier opgezet. De tent weegt achtendertig kilo en is nu ook verkrijgbaar in een donkerblauwe accentkleur.

Kamperen met nog meer ruimte en comfort

Met een afmeting van bijna 3 bij 4,5 meter en een stahoogte van ruim 2 meter is de ‘normale’ tunneltent al ruim te noemen. De grote Karsten Tunneltent 3600 is bijna een meter langer en tachtig centimeter breder. Het resultaat is een grotere slaapruimte en een grotere leefruimte die optioneel vergroot kan worden met een regenluifel. De leefruimte wordt met een scheidingswand afgesloten van de slaapruimte.

De drie slaapcabines zijn ruim: Er zijn twee royale eenpersoonscabines en een tweepersoonscabine in het midden. Groot genoeg voor vier personen. Naast een luchtbed blijft er ruimte over om uit bed te stappen of om je spullen op te bergen. Een extra optie die de grote tunneltent biedt is een zijdeur.

Meer informatie

Meer informatie over de tunneltent vind je op de website KarstenTenten.nl. De nieuwste Karsten Tunneltent 3600 met eigen ogen bewonderen? Bezoek dan de showroom van Karsten Tenten in Zwaag, Noord-Holland.

Vergeet ook niet het nieuwste nummer van ACSI FreeLife er op na te slaan. Vanaf 20 maart ligt de nieuwste ACSI FreeLife 2-2014 met een uitgebreide tentenspecial in de winkel. De Karsten Tunneltent komt hierin ook aan bod. Wil je ACSI FreeLife liever thuis bezorgd hebben? Hier is ACSI FreeLife 2-2014 te bestellen.

Praat mee

 1. LB
  Lammert Boerman

  Wij zijn in het bezit van een karsten tunneltent en wel de 2800. Wat het snel opzetten betreft zit er wele een kantekening aan. Indien de tent nat is krijg je de ritsen van de stoksleuven met geen mogelijk dicht. Er zit dan niets anders op om te wachten tot de tent enigzins opgedroogd is. Wel erg lastig als het op de volgende camping ook niet helemaal droog is. Daarbij is het stokkensysteem niet echt ideaal. De bevestiging met drukknopen is erg stroef. Je moet flink drukken om de palletjes ingedrukt te krijgen wat vooral met afbreken een probleem is. De afdrukken staan dan in je vingertoppen. Andere merken boogtenten hebben een sleufsysteem on de stokken in de juiste vorm te krijgen, een stuk eenvoudiger en minder pijnlijk. Als laatste nadeel is de grootte van de boogstokken. Je moet echt wel een beetje ruimte hebben op je kampeerplaats, anders is de auto of kampeermiddel van de buren niet veilig. Zeker bij de 3600 tent. Wel is het een fijne tent als alles staat, veel ruimte en honderprocent bestand tegen moeder natuur met haar grillen. Denk goed na of je een Karsten tunneltent wilt aanschaffen, het zijn een hoop euro’s, wij denken erover om hem in de verkoop te doen en voor een de Waard Brilduiker te gaan.

  Reageer
  1
  0

Praat mee: Nieuw: de grote Karsten Tunneltent

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht