ACSI FreeLife

Menu

Deze Quechua Van 500 daktent vervoer je in de buscamper

Kampeer jij in een buscamper en kan je nog wel twee (extra) slaapplaatsen gebruiken? Dan is de Van 500 van het merk Quechua wellicht iets voor jou. Deze nieuwe opblaasbare daktent van polyester is volledig demontabel zodat je hem onderweg in de camper kan vervoeren.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
daktent Quechua Van 500

Het opzetten van de Quechua Van 500 begint met het plaatsen en beveiligen van de ladder. Daarna klim je de trap op, rol je de tent uit en maak je de tent vast met de bijgeleverde musketons. Dan is het tijd om de tent en het matras (205 x 130 centimeter) op te blazen.

Gewicht

Dit klusje kan je volgens de fabrikant in je eentje doen en zou niet meer dan tien minuten tijd moeten kosten. Ingepakt meet de tent 130 x 37 x 32 centimeter, inclusief ladder weegt dit compacte tentpakket 23,6 kilogram.

Prijs

De Quechua Van 500 kost € 549,99 en past op het dak van onder meer de Volkswagen T5, T6 en California, Renault Traffic en de Peugeot Expert. Je moet nog wel even geduld hebben voordat je hem in huis hebt. De nieuwkomer is online te bestellen bij Decathlon als preorder. Het nieuwe model is vanaf maart 2021 leverbaar.

Quechua Van 500

Dakdragers

Bij de meeste andere daktenten zit de bodem van de tent vastgeschroefd op de dakdragers of een imperial. Is het tijd om verder te trekken, dan is dat bij de meeste daktenten een kwestie van in elkaar klappen. Je tent verandert binnen korte tijd in een compact pakketje en blijft op het dak zitten. Bij de Quechua Van 300 is dat dus anders, die haal je volledig uit elkaar, vouw je op en doe je in de tentzak.

Tent en vouwwagen special

Ben je benieuwd welke daktenten er nog meer nieuw zijn op de markt? Dan mag je ACSI FreeLife 1-2021 die in de eerste week van januari uitkomt niet missen. In deze editie vind je een flinke special over tenten, voortenten, daktenten en vouwwagens.

Praat mee

Praat mee: Deze Quechua Van 500 daktent vervoer je in de buscamper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht