ACSI FreeLife

Menu

De nieuwe voortenten en luifels van 2024

Op zoek naar een nieuwe voortent of luifel voor je caravan of camper? ACSI FreeLife maakte een rondje langs de verschillende merken en zet de belangrijkste nieuwelingen kort op een rij.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
2024_voortenten en luifels-Vango-Galli-Pro-Air

1. Van PET-fles tot voortent

Het Schotse merk Vango presenteert onder de naam Eco Pro een serie van drie campervoortenten van bijzonder materiaal. Ze zijn namelijk gemaakt van het zogenaamde sentinel eco, kunststof dat is gemaakt van hergebruikte PET-flessen. Voor de productie van een complete voortent zijn volgens Vango ongeveer 200 tot 400 oude wegwerpflessen nodig.

Handige bijkomstigheid: twee van de drie Eco Pro-modellen – de Kela Pro Air (vanaf € 1.110) en de Galli Pro Air (vanaf € 1.850, zie foto hierboven) – worden geleverd in een tas waar de hele voortent in past. De zeshoekige Hexaway Pro Air (vanaf € 1.235) is de grootste van de drie modellen. Je kan deze zowel aan de zij- als achterkant van de camper monteren. De tenten en luifels van Vango zijn te koop bij onder andere De Wit Schijndel, Outdoor XL in Barendrecht en Kampeerhal Roden.

2. Vango’s nieuwe caravanvoortenten

Naast drie tenten voor de camper breidt Vango het aanbod uit met twee caravanvoortenten. De Balletto Air 390 (€ 1.760) valt op door de grote ramen waardoor je nauwelijks iets hoeft te missen van je zicht rondom. Hij is 390 centimeter lang, 250 cm breed en 192 cm hoog.

De Balletto Air is ook verkrijgbaar in twee kleinere edities. Voor grote gezinnen komt Vango met de Tuscany Air 500 (€ 2.530) die in het oog sprint door zijn halfronde vorm. De afmetingen mogen er ook zijn. De Tuscany Air 500 heeft een L x B x H van 325 x 500 x 129 cm en weegt bijna veertig kilogram. De voortent is ook verkrijgbaar in de kleinere 400 variant.

2024_voortenten en luifels_Vango Balletto AirDe Balletto Air is een van de twee nieuwe voortentmodellen  voor 
de caravan van Vango.

3. Voortent van 3 meter diep

Bij Walker zoeken ze het in diepere voortenten. De tentenmaker uit Deurne betreedt de tentenmarkt met de Scandic 300, een drie meter diepe caravanvoortent waaraan je tenminste € 1.999 kwijt bent. In de lagere prijsklasse presenteert Walker de Active: een eenvoudige, opblaasbare luifel met een prijskaartje van minimaal € 779.

4. Van Daytona tot Porto

Voor wie op zoek is naar een caravanvoortent met een opvallend uiterlijk voor een niet al te groot budget, moet maar eens naar de groen-grijze Daytona van Doréma kijken. De Daytona is te koop vanaf € 1.019 in dieptes van 240 en 270 centimeter. Voor nog meer diepte kom je bijvoorbeeld uit bij de nieuwe St. Tropez Air (vanaf € 1.450), een opblaasbare deeltent met een rond ontwerp die je kunt uitbreiden naar een complete voortent. Een andere nieuwkomer van Doréma is de Porto (vanaf € 1.129). Deze luifel van 240 centimeter diep kenmerkt zich net als de St. Tropez Air door een rond ontwerp.

2024_voortenten en luifels_Doréma Daytona 240
Doréma’s nieuwkomer Daytona valt op door een groen-grijs ontwerp.

5. Excentrieke boogluifel

Reda Tenten uit Barneveld introduceert in 2024 twee gewaagde modellen. De Easyshade (vanaf € 895) is een excentrieke, aluminium boogluifel met panoramaramen. Deze compacte jongen past zowel qua maten als uitstraling perfect bij de hippe Hobby Beachy caravan. De voorkant kun je eenvoudig dichtritsen met twee verschillende voorwanden waar je € 270 of € 450 extra voor moet neerleggen.

2024_voortenten en luifels_Reda EasyshadeDe Easyshade van Reda Tenten.

De tweede nieuwkomer van Reda is de Green 300 (vanaf € 2.185), zo op het eerste gezicht een caravanvoortent als de meeste anderen. Toch zit deze tent vrij ingenieus in elkaar. De Green is gemaakt van een tentdoek dat de lucht zuivert en schimmels op afstand houdt. Wil je meer weten over dit zelfreinigende proces van deze innovatieve voortent? Klik dan op deze link over het verhaal achter deze innovatie Reda Green voortent.

6. Goed geventileerde voortent

Brand brengt in 2024 een speciale editie op de markt: de Lugano. Deze ‘ultieme allround voortent’ voor caravans is 280 centimeter diep en heeft aan de voorkant twee deuringangen. Daarnaast valt op dat deze nieuweling goed is geventileerd met onder andere afsluitbare nokventilatie en twee aparte ventilatiepanelen in de zijwanden. Het prijskaartje van de Lugano: minimaal € 1.465.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood nieuw

Krijg jij geen genoeg van caravans en campers?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts €10,-
  • Loopt automatisch af
Meer info

Praat mee

Praat mee: De nieuwe voortenten en luifels van 2024

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht