ACSI FreeLife

Menu

Dit zijn de nieuwe daktenten voor modeljaar 2023

In de showroom van het Nederlandse merk Dare to be Different Outdoor staat binnenkort een nieuwe daktent te shinen: de Sitta. Dit nieuwe model is een softshell daktent, gemaakt van tentdoek van TenCate.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Daktent_Dare to be Different Sitta

Deze daktent heeft niet zomaar een naam gekregen. Voor de echte natuurliefhebbers en vogelkenners, komt de naam misschien bekend voor. De Sitta (zie foto hierboven) is namelijk de familienaam van de boomklevers.

Naamgeving en gewicht

De daktent heeft dezelfde kleurstelling als dit typerende vogeltje en met het compacte formaat van de daktent lijkt deze te kleven op het dak van de auto. Dit geeft de vrijheid en flexibiliteit van een vogel, om te gaan en staan waar je wil. De Sitta weegt slechts 59 kilogram en klapt dubbel op de auto, zodat hij minimale ruimte inneemt en compact op te bergen is.

Prijs

De Sitta is vanaf 1 januari 2023 te bestellen bij Dare to be Different en staat vanaf april 2023 in de showroom bij de officiële dealers van Dare to be Different Outdoor. De nieuwe daktent van Nederlandse makelij is verkrijgbaar vanaf € 3.850. Voor de ondertent en de zijwand – die ook zijn gemaakt uit TenCate-doek KA-10 – betaal je extra.

Hoogwaardig tentdoek KA-10

KA-10 is een robuust doek van 280 grams materiaal dat bestaat uit een mix van katoen (50 procent) en polyester (50 procent). De ondertent krijgt bovendien een nieuw concept, waarbij je de tent volledig naar wens kunt personaliseren.

Andere nieuwkomer: Thule Approach

Een andere nieuwkomer in daktentland is de Thule Approach. In dit model is het bijna zonde om te gaan slapen. Vanuit deze daktent met moderne tentvorm hoef je dankzij de panoramische dakvensters, zijvensters en doorkijkvensters in de verwijderbare regenhoes nauwelijks nog een ster te missen.

Gewicht

De Approach weegt 58 kilogram en neemt 124 bij 148 centimeter van het dakoppervlak van je auto in beslag. Met de speciale, afsluitbare montagebeugels van Thule kun je de daktent volgens de Zweedse fabrikant binnen enkele minuten aan de auto bevestigen. Met het ligcomfort zit het ook wel goed.

Prijs

De daktent is voorzien van een dubbellaags schuimmatras en heeft een ruim slaapoppervlak van 240 bij 130 centimeter. De Thule Aproach is verkrijgbaar in drie kleuren (pelican grey, dark slate en fennel tan) en kost je minimaal € 3.049,95.

Praat mee

Praat mee: Dit zijn de nieuwe daktenten voor modeljaar 2023

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht