ACSI FreeLife

Menu

Kampeer aan het Meer van Lugano bij camping Monte Generoso

In het meest zuidelijke puntje van Zwitserland ligt het Meer van Lugano. Direct aan de oever van het meer, in een prachtig schaduwrijk natuurpark, ligt Camping Monte Generoso.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
camping Monte Generoso
camping Monte Generoso

Het Meer van Lugano is een meer in het zuidoosten van Zwitserland, op de grens met Italië. Je bent hier in het kanton Ticino, het Italiaans sprekende deel van Zwitserland. Met palmbomen en hoge Alpentoppen is het een regio van uitersten.
Het sterk vertakte Meer van Lugano wordt door vele bergen omgeven.

Een van de oudste tandradbanen van Zwitserland

De Monte Generoso is met 1.704 meter boven zeeniveau de hoogste berg aan het meer. De berg is naamgever van Camping Monte Generoso, dat het ideale vertrekpunt is voor talrijke excursies per fiets of te voet. Wat je zeker niet mag missen is een rit naar de Monte Generoso aan boord van een van de oudste tandradbanen van Zwitserland. Op de top ligt een bezoekerscentrum waar je uitzicht hebt over de Alpen en de Povlakte.

Watersporten

Door de directe ligging van de camping aan het water kun je er tal van watersporten beoefenen. Het water van het meer is kraakhelder en de bodem bestaat uit kiezels. Langs de kant is een stenen zitrand aangebracht, zodat je daar ontspannen over het water en de omliggende bergen kunt kijken.

camping Monte Generoso

Clean & Safe

Camping Monte Generoso heeft een oppervlakte van ongeveer 20.000 vierkante meter. De standplaatsen op het vlakke terrein zijn ruim, soms door hagen van elkaar gescheiden, en voorzien van elektriciteit. Wie geen eigen kampeermiddel heeft kan terecht in een van de zeven volledig uitgeruste huurcaravans, waarvan sommige direct aan het meer staan en ook voorzien zijn van airconditioning.

Op de hele camping is er wifi-ontvangst. Daarnaast is er een mini-market en een bar & grill waar je terecht kunt voor Argentijnse barbecues, aperitiefjes aan het meer of diners op basis van specialiteiten uit Ticino.

Dankzij de toepassing van strikte hygiëneprocedures is de camping er trots op het label ‘Clean & Safe’ van Zwitserland Toerisme te dragen en het meertalige personeel zal je graag in alle veiligheid ontvangen, samen met uw viervoetige vrienden.

Reviews camping Monte Generoso

Heb jij wel eens op deze camping gestaan of sta je op het punt te boeken? Kijk dan zeker even hoe camping Monte Generoso uit de bus komt op Eurocampings.nl

Praat mee

Praat mee: Kampeer aan het Meer van Lugano bij camping Monte Generoso

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht