ACSI FreeLife

Menu

Campings aan het Vierwoudstrekenmeer

Het kloppend hart van de Alpen, zo wordt de regio rond het Vierwoudstrekenmeer (‘Vierwaldstättersee’) ook wel omschreven.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Het grote meer ligt op 434 meter hoogte en heeft door de grillige vorm wat weg van een fjord. Het meer wordt omgeven door de bergtoppen van onder andere de Pilatus en de Rigi.

Vierwoudstrekenmeer; aantrekkelijk voor kampeerders

Gekoppeld aan een afwisselende en boeiende natuurlijke omgeving, vormt dit meer in het midden van Zwitserland een aantrekkelijke bestemming voor kampeerders. Langs de oevers zijn er diverse badplaatsen en ook zijn er veel fiets-, skate-, en wandelroutes aangelegd. De aantrekkelijkheid wordt extra bevorderd door de goede bootverbindingen tussen de verschillende plaatsen rond het meer.

Steden bij het meer

Sowieso verdient een boottocht met een ouderwetse raderstoomboot aanbeveling. Juist ‘s avonds is dit zeer de moeite vanwege het uitzicht op het sprankelend verlichte Luzern. Gelegen aan het noordwestelijke uiteinde van het meer is dit een van de belangrijkste steden van Zwitserland. Er is veel te bezichtigen, waaronder de beroemde houten Kapellbrücke over de Reuss die het oude met het nieuwe deel van de stad verbindt. Geen plek waar je je hoeft te vervelen, of je nu van winkelen of cultuur houdt.

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het fraaie plaatsje Stans met onder andere het museum FreyNäpflin waar diverse kunstwerken uit de renaissance en barok te zien zijn. Met de unieke Cabrio Bahn kun je vanuit Stans richting de top van Stanserhorn waar je een verbluffend uitzicht hebt over de wijde omgeving. Het eerste stuk van deze trip leg je af via een historische tandradbaan.

Klik op het tentje voor informatie over de camping
Campingplatz Gerbe Camping Vierwaldstättersee Camping International Lido Camping Steinibachried TCS-Cp. Sportzentrum Terrassen-Camping Vitznau Camping Hopfreben

Praat mee

Praat mee: Campings aan het Vierwoudstrekenmeer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation