ACSI FreeLife

Menu

Kamperen bij Pippi Langkous

Leuk als je met kinderen of kleinkinderen gaat kamperen in Zweden: een ontmoeting met Pippi Langkous in levende lijve. De verhalen van de bekende Zweedse schrijfster Astrid Lindgren komen tot leven in het theaterpark Astrid Lindgrens Värld in Zuid-Zweden. Het park gaat op 9 mei weer open en is uitgebreid met boerenhof Katthult waar belhamel Emiel, één van Lindgrens karakters, woont. Er zijn 120 acteurs en actrices die elke dag vijftig verschillende theatervoorstellingen geven. Een bezoekje is ideaal te combineren met een verblijf op Astrid Lindgrens Värld Camping & Stugby.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Pipi Langkous

Kamperen

Het nieuwe Katthult is twee hectare groot. Het ligt bij een eikenheuvel in een natuurgebied. Hier kunnen de gasten een boerenhof ervaren zoals die er honderd jaar geleden uitzag, met veel dieren, maaiweides en talrijke, honderdjarige eikenbomen. Het park ligt in Zuid-Zweden, halverwege Malmö en Stockholm. Bezoekers met tenten, caravans of campers kunnen kamperen op de camping vlakbij het park. Of op een van de andere campings in Småland. Småland is een typisch Zweedse streek: glooiend, bosrijk en veel meren. Maar ook landelijk, met kleine akkers, eindeloze bloemenvelden en dieprood gekleurde (Faluröd) boerderijtjes.

Astrid Lindgrens Värld

Pippi Langkous in Villa Kakelbont bestaat echt. Maar ook Madieke in Junibacken, Ronja in de Mattisburcht, Emiel op Katthult en Karlsson boven op het dak in Stockholm bestaan echt. Alle plaatsen zoals bijvoorbeeld Villa Kakelbont, waarover Astrid Lindgren in haar boeken heeft verteld, zijn verzameld op één plek: Astrid Lindgrens Värld. Het park ligt op een paar kilometer van het huis waar Astrid Lindgren is opgegroeid, in Vimmerby, Småland, Zweden. Dagelijks zijn er voorstellingen en iedereen is welkom om alle figuren te begroeten. Het park is geopend van 9 mei tot 26 september 2013.

Kijk voor meer campings in Småland op Eurocampings.eu.

Praat mee

Praat mee: Kamperen bij Pippi Langkous

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht