ACSI FreeLife

Menu

Zoek én boek met Eurocampings.nl

Als je eenmaal een camping hebt gevonden, wil je natuurlijk ook weten of er nog plek is. Via Eurocampings.nl – waarop je alle campings kunt vinden die jaarlijks door ACSI worden geïnspecteerd – kan je sinds twee jaar direct boeken. ACSI FreeLife vroeg een aantal boekers naar de plus- en minpunten van dit online zoek-en-boek-platform.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Zoek en boek met Eurocampings.nl

“Je kan direct op één plek alle campings boeken én alle informatie is in het Nederlands. Ideaal.” Voor Ronald van den Nouweland zit de boekfunctie van Eurocampings.nl vol met pluspunten. “Voorheen reden we met de camper ergens heen en vonden we altijd wel een camping. Tegenwoordig kan je dat risico niet meer lopen. Het enige minpunt waar ik tegenaan ben gelopen, is dat je niet zelf kan omboeken. Daarvoor moet je direct contact opnemen met de camping.”

‘Nu maar wel geboekt’

Arnold Wessels kwam dit jaar min of meer noodgedwongen uit bij de zoek-en-boek-functie van ACSI. “Normaal gesproken boeken we vooraf nooit. Dan kijken we onderweg in de ACSI Campinggids en bellen we de camping of er nog een plek vrij is. Met het oog op de gigantische druk die we verwachten als gevolg van het coronavirus, zijn we alvast vooraf gaan zoeken. Ik wist eerlijk gezegd helemaal niet dat je via Eurocampings.nl direct kan boeken. Hartstikke handig.”

Via Google

Matthijn te Brake was tot voor kort niet bekend met Eurocampings.nl. Hij kwam toevallig in aanraking met dit online campingboekingsplatform. “Ik heb via Google gezocht op een kindvriendelijke camping in Italië en zo kwam ik uit bij camping Garden Paradiso (vlak bij Venetië red.). Ik zag dat ik via deze website direct kon boeken, dus dat heb ik meteen gedaan.”

Eurocampings.nlMatthijn te Brake boekte begin dit jaar via het online boekingsplatform van ACSI een kampeerplaats voor zijn gezin bij camping Garden Paradiso in Italië.

Voor Iris Harm gold min of meer hetzelfde. “Ik heb via Google gezocht op ‘camping Friesland’ en kwam uit op Eurocampings.nl. Ik koop ieder jaar de ACSI-campinggids dus Eurocampings gaf me meteen een goed gevoel.”

Hoe kan ik annuleren?

Voor Wim Weidema vormde een mail van ACSI, met de mededeling dat je een aantal campings direct online kunt boeken, de aanleiding. “Ik wilde laatst mijn boeking annuleren, maar ik kon daarover niets terugvinden. Ik heb contact opgenomen met de camping, waarna ze mij een mail terugstuurden in het Italiaans waar ik niets van begreep. Het zou fijn zijn als je na je boeking te horen krijgt wat je precies moet ondernemen als je wil annuleren.” Campingspecialist ACSI raadt voorlopig iedereen aan om na de boeking altijd even bij de camping te checken hoe het zit met eventuele annulering en/of omboeking.

Eurocampings.nl

Zo boek je direct jouw kampeerplaats

Ga naar Eurocampings.nl, vul de vijf zoekspecificaties in, klik op zoeken en daar is jouw campingaanbod. Vind je dat aanbod te groot? Dan kan je het aanbod verder verkleinen met de meest uitgebreide zoekfilters (zoals de ligging van de camping en de voorzieningen) die je aan de linkerkant van je scherm kunt aanvinken. Het aantal ACSI-campings dat direct boekbaar is via Eurocampings.nl loopt nog steeds iedere dag op.

Praat mee

Praat mee: Zoek én boek met Eurocampings.nl

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht