ACSI FreeLife

Menu

Sportzomer 2024, op deze campings wordt flink gejuicht

Sportliefhebbers zitten op rozen deze zomer, met maar liefst drie grote sportevenementen op de vierkante Europese kilometer. ACSI FreeLife geeft je de beste campingtips om fijn vakantie te vieren én niets te hoeven missen van het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen.

Auteur
Savannah Bos
Datum
ReactiesReageer
campings sportzomer

Euro 2024 in Duitsland

Het EK barst nu echt los! Wie zich in het voetbalfeest-gedruis wil storten kan afreizen naar Leipzig of Berlijn, waar het Nederlands Elftal op 21 juni en 25 juni groepswedstrijden speelt. Maar ook in de Duitse voetbalsteden dicht bij de Nederlandse grens kun je deze dagen volop EK-sfeer opsnuiven. Al dan niet met een oranje tintje!

1.    Speelstad Leipzig

Na het duel van Oranje tegen topfavoriet Frankrijk op 21 juni in de Red Bull Arena is duidelijk of oranjefans Leipzig omarmen of juist zo snel mogelijk willen verlaten. Wordt het op de fanzone op de Augustusplatz tranen met tuiten of juist euforische vreugde? Het stadion is ook nog decor voor een achtste finale.

campings sportzomer
De Red Bull Arena.

Campings in de buurt

2.    Speelstad Berlijn

In het Olympiastadion spelen de mannen van bondscoach Ronald Koeman op dinsdag 25 juni de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk. Hét symbool van Berlijn is de Brandenburger Tor, die is omgetoverd tot gigantisch doel met kunstgras ervoor.

Hier vinden allerlei evenementen en concerten plaats. Het stadion is ook strijdtoneel voor een achtste finale, een kwartfinale en de finale. Hopelijk komt Oranje hier later in het toernooi dus nog terug!

Campings in de buurt

3.    Speelstad Dortmund

In Dortmund zijn er deze zomer twee mogelijkheden om samen met andere voetbalfans de wedstrijden te volgen op een groot scherm. Naast het gratis publieke gedeelte in het Westfalenpark kunnen voetbalfans de wedstrijden bekijken in de fanzone op de Friedensplatz.

De stad richt een fancamping in om aan de grote vraag naar accommodaties te voldoen. Na de groepsfase ontvangt de thuisbasis van Borussia Dortmund ploegen voor een achtste finale en een halve finale.

campings sportzomer

Campings in de buurt

4.    Speelstad Düsseldorf

Voetbalfans komen in Düsseldorf zeker aan hun trekken. Er zijn maar liefst twee verschillende fanzones waar je terecht kunt, namelijk Fanzone Burgplatz en Fanzone Schauspielhaus. Daarnaast kun je aan de oevers van de Rijn gezamenlijk op een groot scherm de wedstrijden, waaronder een achtste- en kwartfinale, volgen.

Campings in de buurt

5.    Speelstad Gelsenkirchen

Nog een speelstad in het Ruhrgebied dicht bij de Nederlandse grens, met een fanzone in het Nordsternpark. Op grote schermen in het amfitheater kijken fans gezamenlijk naar de wedstrijden in de Veltins-Arena . In het centrum zijn er speciale ontmoetingsplaatsen voor voetballiefhebbers. In de buurt van de stad, waar naast de groepswedstrijden een achtste finale wordt gespeeld, vind je zo’n twaalf campings.

campings sportzomer

Campings in de buurt

6.    Speelstad Keulen

De metropool aan de Rijn pakt uit met de Football Experience, verschillende voetbalactiviteiten op de rechteroever van de Rijn in Keulen-Deutz. Ook is er een fanzone op de Heumarkt, in het historische centrum van Keulen. Midden in de stad vind je ook een fancamp waar voetbalfans van over de hele wereld hun tent mogen opzetten. Later in het toernooi is Keulen nog de locatie voor een wedstrijd in de achtste finale.

Campings in de buurt

Olympische Spelen in Parijs én Marseille

Op vrijdag 26 juli 2024 arriveert de olympische vlam in Parijs, de locatie van de Olympische Zomerspelen. Zwemmen, atletiek, gymnastiek, voetbal en nog vele andere sporten passeren tot en met 11 augustus de revue. Het Olympisch Dorp wordt op ongeveer 7 kilometer ten noorden van het centrum van Parijs opgebouwd, in de voorsteden Saint-Denis, L’Île-Saint-Denis en Saint-Ouen aan de Seine.

Voor de olympische watersporten, zoals zeilen en windsurfen, moet je naar Marseille. Door te kamperen in de buurt van Parijs of Marseille geniet je van het beste dat de omgeving te bieden heeft, zonder de beperkingen van een verblijf in de drukke steden. Wees er wel snel bij, want kampeerplekken zijn tijdens de Olympische Spelen erg gewild.

Campings in de buurt van Parijs

Campings in de buurt van Marseille

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Tour de France in Italië en Frankrijk

Grand Départ van ’s werelds grootste wielerkoers is dit keer jaar op Italiaanse bodem en voert de renners in drie dagen door de regio’s Toscane, Emilia-Romagna en Piëmonte. Na de startrit van Florence naar Rimini op zaterdag 29 juni is de dag erna Cesenatico vertrekplaats en rijdt het peloton naar Bologna.

De derde etappe gaat van Piacenza naar Turijn. Als wielerfan zit je vooral gebeiteld in Emilia-Romagna, met drie etappes binnen de regiogrenzen! Vanwege de Olympische Spelen staat de finishboog op 21 juli voor het eerst in de Tourhistorie niet in Parijs, maar in Nice.

campings sportzomer
Als wielerfan zit je vooral gebeiteld in Emilia-Romagna, met drie etappes binnen de regiogrenzen!

Campings in Emilia-Romagna

Campings in de buurt van Nice

Beleef het EK live op de camping 

Op veel campings in Europa is het EK Voetbal op grote schermen live te volgen, zodat je geen seconde van de spannende wedstrijden hoeft te missen. Benieuwd hoe je fijn vakantie viert én niks mist van de sportzomer 2024? Ontdek alle campings met een sportief tintje op www.eurocampings.nl. 

Praat mee

Praat mee: Sportzomer 2024, op deze campings wordt flink gejuicht

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht