ACSI FreeLife

Menu

We zijn er Bijna! zoekt het hogerop in de Sierra Nevada

In de nieuwe tv-reeks van We zijn er Bijna! reist de Omroep Max-kampeerkaravaan in zes afleveringen met de camper of caravan dwars door de Spaanse binnenlanden. 24 gepensioneerde echtparen leggen in de populaire kampeersoap de Grand Tour Spanje af van ACSI Kampeerreizen.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
e zijn er Bijna_omroep Max

Reis mee vanuit je luie stoel in onze exclusieve achtergrondverhalen. In aflevering 5, te zien op dinsdagavond 13 september 2022 op NPO1, reist de kampeerkaravaan richting de Sierra Nevada, een hoogvlakte met vijftien toppen van meer dan 3.000 meter hoog.

Een duizend jaar oud koninkrijk temidden van Sierras

In de 11e eeuw ontstond er voor het eerst een koninkrijk rondom Granada, dat van 1013 tot 1090 een onafhankelijk rijk was onder heerschap van de Berberse familie Zirí. Het omvatte Granada en een deel van Córdoba, Málaga, Jaén en Almería. Het latere Nazarí-koninkrijk (1232-1492) liet een onmetelijke erfenis na op cultureel en artistiek gebied. Want waar zou Granada zijn zonder het wereldberoemde Alhambra?

Fiets- en wandelparadijs Sierra Nevada

Zeker ook de moeite waard zijn de natuurgebieden Sierra Nevada en Sierra María-Vélez. De Sierra Nevada rijst op als een gigantische en compacte hoogvlakte met vijftien toppen die hoger zijn dan 3.000 meter. In de winter komen er veel mensen om te skiën. De Sierra Nevada is ook in andere jaargetijden een geliefde plek om te voet, per mountainbike of te paard te verkennen.

Sierra NevadaSierra Nevada

Steile hellingen, diepe ravijnen en extreme erosie

De Sierra María-Vélez, in de provincie Almería, is een gebied met steile hellingen, diepe ravijnen en extreme erosie. Er groeien voornamelijk pijnbomen. In de winter vormen de besneeuwde toppen een groot contrast met het dorre terrein eromheen. Een wandelpad voert naar de Cueva de los Letreros, waar je in een decor van heilige grotschilderingen de manier van leven van de prehistorische mens ontdekt. Voor waaghalzen is zweefvliegen of paragliden een spectaculaire manier om de bergketen te bekijken.

Kijk de afleveringen terug

Aflevering gemist? Geen paniek. Via NPOstart.nl kijk je alle afleveringen gratis terug.

Praat mee

Praat mee: We zijn er Bijna! zoekt het hogerop in de Sierra Nevada

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht