ACSI FreeLife

Menu

Reis mee door Spanje met We zijn er Bijna!

In de nieuwe tv-reeks van We zijn er Bijna! reist de Max-kampeerkaravaan in zes afleveringen met de camper of caravan dwars door de Spaanse binnenlanden. 24 gepensioneerde echtparen leggen in de populaire kampeersoap de Grand Tour Spanje af van ACSI Kampeerreizen. Martine van Os volgt hun avonturen onderweg op de voet.

Auteur
Sander Cox
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Wezijnerbijna2022

Exclusieve achtergrondverhalen

In onze zes exclusieve achtergrondverhalen reis je vanuit je luie stoel mee. In aflevering 1, te zien op dinsdag 16 augustus om 21.20 uur op NPO1, komen we aan in Noord-Spanje.

Het Groene Spanje

De route start in Cantabrië, misschien niet zo bekend bij de massa, maar zeker de moeite waard. De regio in het noordwesten maakt deel uit van la España Verde (het Groene Spanje). Het is een walhalla voor natuurliefhebbers, maar heeft ook een rijk aanbod aan cultuur en historie. Cantabrië herbergt veel oude bouwwerken die herinneren aan de bloeitijd in de middeleeuwen, zoals in de hoofdstad Santander en de schilderachtige kustplaats Comillas.

San Vicente de Barquera

Pelgrimsroute

Wandelaars vinden er vele kilometers aan wandelpaden. Zo is er naast de Camino de Santiago, de bekende pelgrimsroute, de Camino Lebaniego, een route van zo’n zeventig kilometer van San Vicente de la Barquera naar het klooster Santo Toribio de Liébana in Potes, waar zich een relikwie van het Heilig Kruis (Lignum Crucis) bevindt. In het  natuurgebied Picos de Europa,  een verrassend bergmassief, wisselen steile bergwanden, hoge toppen, diepe dalen en rustig kabbelende stroompjes en bergmeertjes elkaar af.

Picos de Europa

Sporen van vroeger

De vele volkeren die de streek door de eeuwen heen bewoonden, hebben her en der hun sporen achtergelaten. Zo heeft het dorp Castro Urdiales een schitterende gotische kerk, een middeleeuwse vesting en een romeinse brug. Ook Santillana del Mar, een middeleeuws dorpje, is een bezoek waard. In Comillas tref je een sierlijk gebouw met oosterse invloeden: het Capricho, een ontwerp van de beroemde Spaanse architect Gaudí.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

 • Lees meer in ACSI FreeLife
 • 3 nummers voor slechts € 12,95
 • Loopt automatisch af
Probeer nu

Kasteel en leeuw

Na zoveel fraais stil je de lekkere trek met typische streekgerechten, zoals cocido lebaniego (een stoofgerecht),  heerlijke boerenkazen of een quesada pasiega, een smeuïge taart.

Castilla y León (kasteel en leeuw), iets meer landinwaarts, doet zijn naam eer aan. Kastelen en paleizen vind je hier in overvloed. Zoals in Tordesillas, een voormalig verdedigingsbastion tegen mosliminvasies, met een paleis dat in 1350 werd gebouwd door koning Alfsonso XI. Ook bijzonder is Casas del Tratado; twee aangrenzende paleizen waar in 1494 het Verdrag van Tordesillas werd ondertekend.

Salamanca

Gouden Stad

De echte kastelenliefhebber kan zijn hart verder ophalen bij het Castillo de la Mota in Medina del Campo, dat werd gebruikt als fort en ooit een belangrijk strategisch militair centrum was.

In Salamanca, de ‘gouden stad van duizend legendes’, dompel je je al wandelend door de straten van het historische centrum onder in de geschiedenis. De stad herbergt een van de oudste universiteiten van Europa, die vandaag de dag nog steeds duizenden studenten trekt. Van de stenen kikker op de façade wordt gezegd dat hij de studenten geluk brengt. Meer legendes en verhalen vind je in de twee kathedralen, het paleis Casa de las Conchas en de Grot van Salamanca. Ook het museum Casa Lis, het kunstwerk Cielo de Salamanca en de Clerecía, de Romeinse brug, zijn een bezoek waard.

Meer lezen over Spanje? Je vindt leuke tips en info op de website van het Spaans Verkeersbureau.

Praat mee

 1. GG
  Ger(rit) Geilstroom

  DE UITZENDDATA KOMEN NIET OVEREEN MET DE DAG !!
  FOUTJE?? OF GEWOON TERUG IN DE TIJD NAAR 2022, DAN KLOPPEN DE DATA WEER WEL.

  Reageer
  1
  0
 2. CB
  Cees Bruijn

  Ik weet dat in Spanje veel kerken zijn, maar, om nou elke dag een kerk te bezoeken in beetje overdreven. Wij hebben ook verschillende reizen gemaakt met ACSI.

  Reageer
  2
  0
 3. JM
  J. van Moorsel

  Jammer dat er weinig van de omgeving wordt getoond. Hoe die mensen jeu de boules spelen of de aoto wassen interesseert me niet.
  Ben meer geïntereerd plaatsen om die in de toekomst te bezoeken.

  Reageer
  5
  1
  1. C

   Daar had ik eerlijk gezegd ook wat meer van verwacht, vooral omdat we dezelfde reis vorig jaar óók onder leiding van Evelyne en Ger hebben gemaakt en toen heel veel mooie dingen van Spanje hebben gezien! Dat komt – tot nu toe – vrij weinig aan bod.

   Reageer
   3
   0

Praat mee: Reis mee door Spanje met We zijn er Bijna!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht