ACSI FreeLife

Menu

Kampeerkaravaan We zijn er Bijna! trekt verder naar Andalusië

In de nieuwe tv-reeks van We zijn er Bijna! reist de Max-kampeerkaravaan in zes afleveringen met de camper of caravan dwars door de Spaanse binnenlanden. 24 gepensioneerde echtparen leggen in de populaire kampeersoap de Grand Tour Spanje af van ACSI Kampeerreizen. Reis mee vanuit je luie stoel in onze exclusieve achtergrondverhalen. In aflevering 3, te zien op dinsdagavond 30 augustus 2022 op NPO1, zijn de kampeersterren van omroep Max op bezoek in Andalusië.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
We zijn er bijna!_Grand Tour Spanje_Spanje_Andalusië_Camino-del-Rey-01
We zijn er bijna!_Grand Tour Spanje_Spanje_Andalusië_dansen

Flamenco, gitaarmuziek en een mix van historie met joodse en islamitische invloeden. Dat is Andalusië ten voeten uit. Zo waan je je lopend door Córdoba terug in de tijd. Eén dag is zeker niet genoeg om het bonte palet aan historie in deze stad, Unesco Werelderfgoed, te leren kennen.

Kathedraal van Mezquita

De wereldberoemde Mezquita-Catedral (moskeekathedraal) verdient een bezoek van minstens een halve dag. Te overwegen is ook El Alma de Córdoba (de ziel van Córdoba), een avond- of nachtbezoek aan het dan sprookjesachtig verlichte bouwwerk. En dat is nog maar het topje van de ijsberg: het Alcazár de los Reyes Cristianos, de brug Puente Romano, de Synagoge, de kapel Capilla de San Bartolomé en de Arabische Baden mag je zeker niet overslaan. Tussen de hoogtepunten door passeer je in de stad vele patio’s vol met bloemen.

We zijn er bijna!_Grand Tour Spanje_Mezquita_CordobaVerlichte Grote Moskee Mezquita – Catedral de Cordoba
en Romeinse brug over de rivier Guadalquivir, Cordoba,
Andalusië, Spanje. Foto: Shutterstock.com

Córdoba is ook prima geschikt om op een heel Nederlandse manier te ontdekken, namelijk per fiets. Huur een fiets bij een van de fietsverhuurbedrijven of boek een georganiseerde fietstour met gids.

De charme van Sevilla

Ander icoon van Andalusië is Sevilla, met de kathedraal en de toren La Giralda, het Real Alcázar (koninklijke paleis) en het Archivo de Indias. In Sevilla leven de bewoners op straat wordt wel gezegd, zoals op het enorme Plaza de España, in het Parque María Luisa , het avantgardistische Setas de Sevilla (Metropol Parasol) of de tuinen van het Real Alcázar. Sevilla ademt overal traditie, tapas, religie, flamencodans en gitaarmuziek, waarvan je kunt genieten in de talrijke restaurants, bars en flamencoclubs.

Het witte dorpje

Veel inwoners van Sevilla reizen, net als honderdduizenden andere Spanjaarden, jaarlijks met Pinksteren af naar El Rocío. Het witte, slaperige dorpje ten zuidwesten van Sevilla barst dan ineens uit zijn voegen vanwege de bedevaart naar het heiligdom Santuario de la Blanca Paloma. Op deze dagen gaan religie, muziek en dans hier tot in de vroege uurtjes samen. Heel indrukwekkend, maar ook buiten deze hoogtijdagen is El Rocío zeker een bezoekje waard.

Kijk de afleveringen terug

Aflevering gemist? Geen paniek. Via NPOstart.nl kijk je alle afleveringen gratis terug.

Praat mee

 1. HS
  HJ van t Schip

  hoi wij zijn van plan door andalusie tegaan reizen
  het lijkt een schiterend mooi gebied

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Kampeerkaravaan We zijn er Bijna! trekt verder naar Andalusië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht