ACSI FreeLife

Menu

Het La Mancha van Don Quichot

Een van de eerste romans in een moderne Europese taal werd geschreven door de Spaanse Miguel de Cervantes: De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha (gepubliceerd in twee delen, in 1605 en 1615). Het is een relaas over de komische reisavonturen van een oude edelman, Don Quichot, die denkt dat hij een dolende ridder is.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Hij is het stereotype idealist, een dwaze held die zich, samen met zijn dienaar Sancho Panza, met goede bedoelingen maar onpraktische daden belachelijk maakt. De regio in het binnenland van Spanje, Castilië – La Mancha, is het decor voor de avonturen van dit beroemde literaire personage. ACSI FreeLife trad in de voetsporen van het La Mancha van Don Quichot.

Don Quijote Route

Het is zeker dat het verhaal zich afspeelde in La Mancha, maar welke dorpen precies door Don Quichot zijn aangedaan op zijn reis, is tot op heden een geliefd discussiepunt onder kenners. Toch publiceerde al in de achttiende eeuw de Real Academia España de meest waarschijnlijke lijst van plaatsen waar Don Quichot doorheen reisde.

De route, sinds 2007 erkend door de Raad van Europa als Europese Culturele Route, is zo’n tweeduizend kilometer lang, bevat 148 dorpen en is verdeeld over 56 deelroutes, allen duidelijk bewegwijzerd. Meer informatie vind je op TurismoCastillaLaMancha.com en DonQuijote.org.

Museo del Quijote

In Ciudad Real vind je een museum over Don Quichot. Er hangen onder andere schilderijen van een van de bekendste achttiende-eeuwse illustratoren van Don Quichot, er is een multimediamontage over het boek en museumbibliotheek met maar liefst meer dan 3500 titels van én over het boek. Meer informatie over dit museum vind je hier.

Het La Mancha van Don Quichot: windmolens

Dichtbij Toledo is een wandelroute met open vlaktes en kleine bergen met de beroemde windmolens. De windmolens van La Mancha spelen de hoofdrol in een van de beroemdste scènes uit het boek, als Don Quichot de molens voor reuzen aanziet. De route voert langs de volgende dorpjes: Orgaz, met een middeleeuws kasteel en diverse landhuizen, Tembleque met twee windmolens, El Romeral met vier windmolens, Consuegra en Madridejos met één windmolen opengesteld voor bezoekers.

Consuegra is de meest bekende Don Quichot-locatie: elf windmolens, waarvan vier nog werken, op een bergrug met prachtig uitzicht over het omliggende land.

Kamperen in Castilië-La Mancha? ACSI Eurocampings heeft 5 campings geïnspecteerd.

 

Praat mee

Praat mee: Het La Mancha van Don Quichot

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation