ACSI FreeLife

Menu

Kampeervakantie eldorado Girona

Strand. Bergen. Mooi weer. Het comfort van thuis. Deze sleutelingrediënten voor een geslaagde kampeervakantie komen allemaal samen op de meer dan tachtig campings in Girona, die zowel aan de Costa Brava liggen als in de Pyreneeën.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Campings Girona_kamperen_Calella de Palafrugell

Girona is een relatief klein gebied in de noordoosthoek van Spanje op ruim 1.400 kilometer rijden van Utrecht. De provincie heeft heel wat te bieden voor een ontspannende vakantie met tal van opties om actief te zijn en leuke plaatsen te ontdekken. Van Blanes tot Portbou vind je aan de Costa Brava meer dan 200 kilometer aan kustlijn met charmante vissersdorpjes en prachtige baaien.

Een mooie camping is hier nooit ver weg

Daarnaast spot je middeleeuwse steden, weelderige bossen en de bergtoppen van de Pyreneeën. Al deze hotspots liggen dicht bij elkaar, en een mooie camping is nooit ver weg. De meest prominente campings zijn hier vertegenwoordigd in Campings Girona, een samenwerkingsverband van meer dan tachtig campings aan de Costa Brava en in de Pyreneeën.

Via de website van Girona Campings kun je heel gericht op zoek naar een camping die past bij jouw wensen. Dertien zoekfilters als wellness, natuur & actief, rolstoelvriendelijk, open 365, golf en cultureel helpen jou om de best passende camping te vinden. Bovendien vind je op Campingsingirona.com allerlei tips en inspiratie.

Naast kamperen met je camper, caravan of tent, kun je verblijven in prachtige bungalows met alle voorzieningen die je maar kunt wensen. Een aantal campings is zelfs het hele jaar open. De ligging van deze campings is uniek, ze liggen of aan zee of midden in de natuur.

Fietsen en wandelen

Met alle bezienswaardigheden en actieve mogelijkheden om je heen is het tijdens een kampeervakantie aan de Costa Brava bijna zonde om binnen de campingpoort te blijven. De meeste campings zijn omringd door natuur. Ook hier is de fiets het ideale vervoermiddel om het natuurlijke erfgoed te verkennen. Volg de bekende groene fietspaden en je bent één met de flora. De kustlijn laat zich het beste ontdekken met de benenwagen. De wandelpaden lopen langs inhammen en kliffen en over stranden met kristalhelder water.

Dagje Girona

Ook voor de citytripper valt er volop te zien. Girona heeft alles wat een stad kan bieden, maar dan in een ontspannen omgeving. De studentenstad heeft een rijke geschiedenis en cultuur die vraagt om te worden ontdekt. Denk bijvoorbeeld aan de majestueuze kathedraal, de oude Romeinse muur, een Joodse wijk en de Arabische baden. Binnen de oude stadsmuur stuit je daarnaast op een doolhof van smalle straatjes, gezellige pleintjes en waardevolle monumenten.

Als je dan toch op stedentour gaat, kun je natuurlijk niet om Barcelona heen. Geen zin om te parkeren in de stad? Vanuit Girona ben je er met de trein in ongeveer veertig minuten, terwijl je er met de auto bijna anderhalf uur over doet. De tweede stad van Spanje heeft met bouwwonderen als Camp Nou en de Sagrada Familia, en het oude centrum natuurlijk een schat aan bezienswaardigheden die je eigenlijk geen van allen mag missen. Vergeet ook niet te proeven van de lokale keuken. Het zijn allemaal ingrediënten voor een onvergetelijke stedentrip.

Dalí Museum

Een van de meest bekende kunstenaars die zijn stempel heeft gedrukt op de Costa Brava is ongetwijfeld Salvador Dalí. Wie op zoek wil naar zijn nalatenschap, moet een van de bekendste bezienswaardigheden van Figueres bezoeken: het grote Dalí Museum. Dit bijzondere museum heeft Dalí zelf ontworpen en wordt daarom beschouwd als het grootste surrealistische object ter wereld.

Vermijd het hoogseizoen indien mogelijk

Tot slot nog een belangrijke tip als je gaat kamperen in Girona: reis buiten het hoogseizoen. Dat scheelt je heel wat drukte. Het klimaat in Girona is het hele jaar door aangenaam, zodat je in de lente, herfst en zelfs in de winter optimaal kunt genieten van de beste campings en de prachtige omgeving die zó veel heeft te bieden.

Deel jouw favoriete Girona camping

Kampeer jij ook wel eens in Girona? Dan zijn we razend benieuwd naar jouw favoriete Girona camping. Laat een reactie onder aan dit bericht of mail ons.

Praat mee

Praat mee: Kampeervakantie eldorado Girona

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht