ACSI FreeLife

Menu

Reisblog 4 van overwinteraars Carla en Kees

Dááááág kou, hallo Spaanse zon! Fervente camperaars Kees en Carla Witvliet reizen steevast iedere winter naar het zonnige zuiden om te overwinteren. Ook deze winter bivakkeren ze met hun camper aan de Costa Cálida in Spanje. Op onze website schrijven ze over hun overwinterervaringen in coronatijd.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Carla en Kees overwinteren in Spanje

Onze allereerste Kerst- en nieuwjaar in Spanje is rustig verlopen. Ook hier gooit corona roet in het eten zodat we de spectaculaire driekoningen optochten ‘Los Reyes Magos’ op 6 januari helaas moeten missen. Dit komt aardig overeen met ons Sinterklaasfeest met cadeautjes en snoepgoed. Rondom Kerst puilen de supermarkten uit met Turrón, een zoete lekkernij gemaakt van honing en amandelen. Wij smullen ervan! Kerstavond (Nochebuena) is de belangrijkste, dan schuift de hele familie aan tafel voor het diner waarna nog één Kerstdag volgt.

Enorme kanonnen

Op een zonnige dag gaan we op de fiets de uitdaging aan voor een bezoek aan ‘de kanonnen van Mazarrón’. Deze liggen op een landtong tussen Cartagena en Mazarrón zo’n 300 meter hoog. De afstand is slechts 18 kilometer maar vergis je niet want de laatste 7 kilometers kronkelt de weg stijl omhoog. We krijgen adembenemende uitzichten maar het is oppassen geblazen want de smalle weg zit vol gaten.

Lang leve onze e-bikes want we bereiken wel de top!  We stuiten op een fraai gerestaureerd slot en twee enorme kanonnen die deel uitmaken van de kustdefentie voor Cartagena, het hoofdkwartier van de Spaanse mediterrane vloot. Waarschijnlijk zijn er enkel saluutschoten mee afgevuurd maar ze maken wel indruk! Evenals het uitzicht op de havens van Cartagena trouwens, een toplocatie!

Fietsen naar de kanonnen
Fietsen naar de kanonnen

 

Verrassend assortiment

In Spanje is de Chinese winkel niet weg te denken uit het straatbeeld. Alleen in Puerto Mazarrón staan er al een stuk of vijf. Het is geweldig om hier rond te struinen, een soort Action maar dan in het kwadraat. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het, waarbij je wat kwaliteit betreft soms je vraagtekens zet. Maar, je kunt het ook treffen.

Na een aantal frisse dagen met in het binnenland veel sneeuw lokt de zon ons weer dagelijks bijtijds naar buiten. Wij verlangen voorlopig zeker niet naar huis!

Meer overwinteren in ACSI FreeLife

Dit was het vierde en laatste blog van overwinteraars Wil je nog meer tips? Carla en Kees interviewden in de winter van 2019/2020 verschillende overwinteraars. Je leest de verhalen (inclusief overwintertips!) in ACSI FreeLife 8-2020.

bestel magazine

Overwinteren in Spanje1In de winter sta je met je camper op de mooiste plekjes.

Praat mee

 1. J

  Reisadvies Buitelande zaken :
  “ Reis NIET naar het buitenland tot 31-03-2021 !!!! Tenzij uitdrukkelijk noodzakelijk. “
  Is dat hier het geval ? Dacht het niet !

  Reageer
  3
  1

Praat mee: Reisblog 4 van overwinteraars Carla en Kees

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht