ACSI FreeLife

Menu

Reisblog 2 van overwinteraars Carla en Kees

Dááááág kou, hallo Spaanse zon! Fervente camperaars Kees en Carla Witvliet reizen steevast iedere winter naar het zonnige zuiden om te overwinteren. Ook deze winter gaan ze met hun camper naar de Costa Cálida in Spanje. Op onze website schrijven ze over hun overwinterervaringen in coronatijd.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Carla en Kees overwinteren in Spanje

Na een fijne reis van vijf dagen rijden we donderdagmiddag onze camping op, zo voelt dat tenminste. Wij stappen de receptie binnen en worden enthousiast begroet door Maria die achter de balie zit. Ze is oprecht blij ons te zien en nieuwsgierig naar onze reiservaringen. We voelen ons meer dan welkom! Even later rijden we naar onze gereserveerde plek met jawel, drie sinaasappelbomen! Dat wordt iedere dag vitamientjes drinken!

een droomplek tussen de sinaasappelsEen droomplek tussen de sinaasappelbomen.

Ons leven op de campo

Camping Las Torres in Puerto Mazarrón is een kleinschalige camping met veel terugkerende overwinteraars. Normaliter zijn er weinig lege plekken, tot nu toe is de bezetting zo’n dertig procent. Wel druppelen er wekelijks nieuwe gasten binnen. Wij leven, zoals de Spanjaarden zeggen op de campo, de aanduiding voor het buitengebied. Onze camping ligt in een bergachtig landschap met zeezicht. Uiteindelijk een veilige plek zo blijkt want in deze regio zijn nauwelijks besmettingen. Waarschijnlijk speelt de discipline van de Spanjaarden daarin ook een grote rol.

Verse groente en fruit op de campingVerse groenten en fruit koop je op de camping. 

Overwinteren met zon en blauwe lucht

We zijn verbaasd hoe snel zon en blauwe luchten wennen. ’s Morgens stap je in t-shirt naar buiten om een stokbroodje bij de receptie te halen, gebracht door de bakker. Sowieso hoef je hier minder naar de supermarkt, want ’s zaterdags staat er een groentekraam op de camping. Wat een gemak! Verder kabbelt het leven eigenlijk door zoals thuis. Zelfs m’n sportuurtjes hoef ik niet te missen, juf Ursula geeft maar liefst drie keer per week fanatiek les onder de blauwe hemel. Stilletjes geniet Kees dan van z’n vrije uurtjes door er met de fiets op uit te gaan. Want het sportveld wordt overwegend bevolkt door dames met natuurlijk een kakofonie van talen. Maar we zweten wel hoor!

gezelligheid troef tijdens het sportenJuf Ursula zorgt drie keer in de week voor een portie beweging.

Even uitbuiken op het terras

De buitenterrassen van de horeca zijn weer geopend, daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt! Wij hebben al genoten van een menu del dia bij de plaatselijke vishandelaar in Isla Plana. Naast z’n viswinkel beheert hij ’s middags een klein terras met zo’n twaalf tafels. Na afloop zijn we blij met onze wandeling terug van zo’n drie kilometer, even uitbuiken!

Meer overwinteren in ACSI FreeLife

Wil je nog meer tips? Carla en Kees interviewden in de winter van 2019/2020 verschillende overwinteraars. Je leest de verhalen (inclusief overwintertips!) in ACSI FreeLife 8-2020.

bestel magazine

Overwinteren in Spanje1In de winter sta je met je camper op de mooiste plekjes.

Praat mee

 1. Katinka Schippers

  Dag meneer Schipper, we promoten het niet, we inspireren. We laten Carla en Kees schetsen hoe de situatie daar nu is. Zijn zijn vertrokken voor de lockdown in Nederland werd afgekondigd. Mvg, names de ACSI FreeLife redactie

  Reageer
  0
  1
 2. Johan Schipper

  Hallo lieve kampeerders,
  Wij gaan toch nu in deze Corona tijd NIET overwinteren in dat besmette Spanje !!!
  Dus dient dit ook niet gepromoot te worden in deze tijd !

  Reageer
  2
  3

Praat mee: Reisblog 2 van overwinteraars Carla en Kees

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht