ACSI FreeLife

Menu

Ontdek Oostenrijks fietsknooppuntennetwerk

Stiermarken in de Oostenrijkse Zuidalpen maakt jacht op de Nederlandse fietser. En hoe lok je die beter dan met het aanleggen van een fietsknooppuntennetwerk?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Als je het Zirbenland in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken bezoekt, wil je kennismaken met de regio en haar inwoners. Tegenwoordig kun je de omgeving gemakkelijk per fiets verkennen met het fietsknooppuntensyststeem Nimm’s Radl Murtal (Neem de fiets in het Murtal.

Fietsen

Dit fietsknooppuntennetwerk onderscheidt zich van vergelijkbare systemen in Oostenrijk en elders. Geheel naar Nederlands voorbeeld zijn er namelijk niet alleen al uitgestippelde routes om uit te kiezen, de fietsende vakantieganger kan zijn tocht ook zelf samenstellen en precies zien hoe ver het nog is tot het volgende knooppunt.

In het Murtal is het prettig fietsen. Het is door hoge bergen omgeven maar grotendeels vlak en kent nu ongeveer 250 kilometer van dit fietspadensysteem. Samen met een nieuwe app, een reisgids Zirbenland Reisefuhrer (wel alleen in het Duits) en de reistips die op een steeds groeiend online platform te vinden zijn, is de perfecte basis voor fietsliefhebbers gecreëerd.

Oostenrijkse broodmaaltijd onderweg

Je fietst van de ene lokale lekkernij naar de volgende en kan onderweg meteen de eerste calorieën weer verbranden. Op de vele wandel- en fietsroutes is het gemakkelijk nieuwe mensen te leren kennen. En door een praatje te maken met de lokale bevolking krijg je een goed beeld van wat de mensen er drijft. Bovendien kun je ze misschien ontfutselen waar je het lekkerste braadkippetje kunt eten of waar je samen met vrienden de jause, een typisch Oostenrijkse broodmaaltijd, kunt nuttigen.

Wil jij ook een fietstocht combineren met een kampeervakantie in het Oostenrijkse Zirbenland? Je leest alle tips & tricks in de fietsspecial van ACSI FreeLife 3-2016. Fietsliefhebbers mogen deze editie sowieso niet missen. Je leest hier namelijk alles over de mooiste fietsvakanties in het binnen- en buitenland.

bestel magazine

Praat mee

 1. mt
  marc truyens

  Waar kan ik de app van de Oostenrijkse fietsknooppunten bekomen en kopen. Ik zou graag van Passau naar wenen fietsen en ben op zoek naar uitgebreide info en tips.
  Graag een seintje en alvast bedankt, Marc

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Ontdek Oostenrijks fietsknooppuntennetwerk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation