ACSI FreeLife

Menu

Langs de Großglockner Hochalpenstraße

Zo’n vijftig miljoen mensen gingen ons al voor. Hoog tijd dus om zelf eens de Großglockner Hochalpenstraße te volgen, vond ACSI FreeLife.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Grossglockner Hochalpenstrasse

Deze 48 kilometer lange tolweg leidt naar Oostenrijks hoogste bergtop. Het verbindt de deelstaten Salzburg en Karinthië. De weg bevat zo’n 36 bochten en stijgt tot op zo’n 2.504 meter.

Karinthië

We beginnen onze reis in het noordwesten van Karinthië. Marmotten, een steenarend en uiteindelijk het opdoemende beeld van de top van de Großglockner bepalen het beeld. Je betaalt € 35 aan tol (voor voertuigen en caravans met een gezamenlijk gewicht onder de 3500 kg), maar dat vinden we het meer dan waard. Op dit traject moet je zeker ruim de tijd nemen en meer dan eens stoppen. Behalve fraaie uitzichten vind je langs de weg ook historische informatie over de streek.

De campings in dit gebied bevallen ons uitstekend. Bijvoorbeeld Nat.Park-Camp. Großglockner, even onder Heiligenblut in een vlakke vallei. Hier verblijven onze auto en caravan tijdens onze vakantie; het is er rustig en ver weg van het doorgaande verkeer. Van de camping is het te voet nog geen tien minuten naar het centrum van het dorpje waar winkels zijn, een bushalte, een kabelbaanstation en een verkeersbureau.

Kamperen aan de Großglockner Hochalpenstraße

Wie verblijft op Nationalpark-Camping Grossglockner kan bovendien vakantie-expert Josef Fleissner ter plaatse consulteren. Hij is van de derde generatie die deze camping beheert. Hier kun je zowel in de zomer als in de winter een afwisselende vakantie beleven. Er zijn 150 standplaatsen, brandschoon sanitair en een restaurant. Josef serveert daar niet alleen heerlijke maaltijden, maar heeft desgevraagd ook veel interessante verhalen over Heiligenblut en zijn bewoners. Met veel kennis vertelt deze amateurhistoricus ook spannende verhalen over de tijd van de goudzoekers.

De Großglockner Hochalpenstraße is toegankelijk vanaf begin mei tot eind oktober. Langs de weg zijn er verschillende panoramaplatformen, speelplaatsen en informatiepunten te vinden. Wil je meer lezen over onze ervaringen? Bestel dan ons magazine, ACSI FreeLife 2-2016, boordevol reisverhalen over dé kampeerbestemmingen van 2016.

bestel magazine

Praat mee

 1. DA
  D.van Aalst

  Wij hebben dit in september gedaan met heel mooi helder weer.
  Alleen hadden wij de zondag er voor uit gekozen en dat was niet de juiste dag er voor.
  Daarbij kwam ook nog dat er was een motor festival dus het was vreselijk druk en dan heeft de bestuurder er niets aan.

  Reageer
  0
  1

Praat mee: Langs de Großglockner Hochalpenstraße

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht