ACSI FreeLife

Menu

Winterkamperen in het Nederlandse landschap (3/4)

Terwijl de sneeuwvlokken zachtjes neerdwarrelen, vinden Sandra en Henk de charme van winterkamperen, een avontuur dat warmte en verbondenheid brengt in de koele, witte wereld. Gezelligheid kent geen kou wanneer je, omringd door een feeëriek sneeuwlandschap, geniet van de eenvoudige dingen in het leven. Dit is hun verhaal van een spontaan weekend weg, een ode aan de liefde en de natuur. Lees het derde artikel van onze serie over winterkamperen in eigen land.

Auteur
Jasmin Drinkenburg
Datum
ReactiesReageer
Winterkamperen in Nederland

Magische ochtend in de sneeuw

Zittend voor hun camper warmen Sandra Menting en Henk Jonkers hun handen aan een kop koffie. Ze hebben groot plezier, dat is van veraf al te zien. Na een bewogen dag rusten ze uit. “Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan en zijn door het witte bos naar recreatieplas De Oldemeijer gelopen. Schaatsen in de rugzak en genieten van de witte wereld. Prachtig feeëriek was het. En op de terugweg kwam het zonnetje op. Wat was dat ontzettend mooi”, blikt ze terug op de geslaagde ochtend.

Voelt als Lapland

Ze kijken elkaar aan en zitten op dezelfde golflengte. “Het is zo fijn in de sneeuw kamperen. Toen we gisteren hier de camping opreden, zaten de campinghouders voor een houten hutje bij de houtkachel. Ik kreeg echt het Laplandgevoel. Zo’n spontaan weekendje weg in eigen land kan een huwelijk een flinke boost geven.

We zijn al 38 jaar samen, maar het was zo heerlijk bij elkaar. Oke, het was best koud in de camper maar we kunnen dat wel hebben. In de avond een wijntje, dicht tegen elkaar. Er is weinig voor nodig om het fijn te hebben. Het is nu gewoon basic, ons hart gaat er sneller van kloppen.

Spontaan idee

Het was een spontane actie om met de camper pad te gaan, maar ik zou het zo weer doen”, zegt ze terwijl een volgende kop dampende koffie wordt ingeschonken.

Sandra en Henk vonden het ’s nachts best koud in de camper, maar kropen gewoon wat dichter tegen elkaar.

Ga jij ook naar een wintercamping?

Bij zijn is meemaken. Kamperen in de winter is uniek! Geniet van de bijzondere, zeker gezellige sfeer. Veel campings zijn in de winter geopend.

Tekst en foto’s: Max de Krijger

Praat mee

Praat mee: Winterkamperen in het Nederlandse landschap (3/4)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht