ACSI FreeLife

Menu

Wintercamping Nederland: romantiek bij de tipi (2/4)

Als je naar een wintercamping gaat, zal je veel medekampeerders zien die zich opwarmen bij een vuurtje. In dit tweede deel van de vierdelige serie over winterkamperen vertellen we je meer over de unieke ervaring van kamperen in een tipi-tent in de sneeuw.

Auteur
Jasmin Drinkenburg
Datum
ReactiesReageer
Winterkamperen bij de tipitent

Tussen tipi en sneeuw

Jan de Ruit en Dianne Kapoen warmen er hun handen boven. Ze zitten voor hun tipi-tent, een fles vuurwater wordt koud gehouden in de berg sneeuw die er ligt. Daarmee kunnen ze zich van binnen opwarmen. Ze zijn neergestreken op de camping om te genieten van een lang weekend in de kou.

’s Nachts niet koud

Jan: “We kamperen het jaar rond. Maar kamperen in de sneeuw is wel weer eens wat anders. Die kans wilden we niet laten lopen.” Het bevalt hun goed en hij legt uit hoe zij de kou trotseren. “We hebben het vannacht niet koud gehad, er staat een houtkachel in de tent. Dat kan, wanneer je goed ventileert. We slapen in twee slaapzakken. Een van polyester en daarin eentje met dons. We liggen op een goede slaapmat, met een goede R-waarde (isolerend vermogen, red.). En kleding dragen we in laagjes”, geeft hij als tips.

Ontwaken in winterwonderland

Straks valt de nacht en zakt het kwik weer verder onder nul. Min 15 zijn de voorspellingen, maar dicht aan de grond kan het nog kouder aanvoelen. Ze weten wat hen te wachten staat en maken zich niet druk. Wanneer de dag weer begint, zal de houtkachel uit zijn. Aan Jan de taak om uit de dubbele slaapzak te kruipen en het vuur weer aan te steken. “En dan zet ik er meteen een kan boven. Kan ik Dianne koffie op bed geven.” Wat een romantiek in de tipi.

Laat jouw winteravontuur beginnen

Ben je ook wel nieuwsgierig naar hoe knus het is om in de winter te kamperen? In ons eigen Nederland vind je veel wintercampings, die tijdens de koude maanden gewoon geopend zijn. Boek meteen en geniet van een bijzonder winters uitje.

Tekst en foto’s: Max de Krijger

Praat mee

Praat mee: Wintercamping Nederland: romantiek bij de tipi (2/4)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht