ACSI FreeLife

Menu

Trouwen op de camping

Kijk je uit het raam van je caravan, zie je een bruidspaar over het campingpad schrijden. Het klinkt misschien als een droom, toch kan het echt gebeuren. Steeds meer stellen kiezen er namelijk voor om op een camping in het huwelijksbootje te stappen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Ongedwongen en persoonlijk

Ongedwongen, in de natuur en heel persoonlijk: dat is het idee van de campingbruiloft. Of het een trend is, is moeilijk te zeggen. Hoewel campings er niet mee te koop lopen op hun website, levert een oproepje op sociale media verrassende resultaten op.

Verschillende campings hebben eens een bruiloft mogen faciliteren of zijn druk aan het plannen. Het leuke daar aan is: het is geen kant-en-klaarproduct, maar de bruiloft wordt ingevuld op basis van persoonlijke wensen van het aanstaande bruidspaar. Negen van de tien keer zijn het stellen die om wat voor reden dan ook een bepaalde camping op het oog hebben voor hun grote dag. Omdat het voor de camping dan ook de eerste keer is, wordt samen met het toekomstige bruidspaar hun droomdag ontworpen.

Eerste bruiloft

Zo heeft Camping ’t Klumpke in het Gelderse Neede haar eerste bruiloft in oktober dit jaar. Hier trouwt een van de oud recreatiemedewerksters Joyce Hauser. Eigenaar van de camping Gijs van Geijtenbeek zag het verzoek al aankomen. “Joyce heeft jarenlang voor ons gewerkt en altijd al gezegd: ‘Als ik ooit ga trouwen, dan is het op de camping.’” Gelukkig was haar vriend Niels de Vries het daar ook mee eens.

Samen met Gijs maakten ze een plan voor de bruiloft. “De hele dag speelt zich af op de camping. Zowel de ceremonie als het feest vinden hier plaats.” De invulling is origineel en eigen: “We maken een kapelletje voor de huwelijksceremonie en het feest is in een grote tent. Het stel houdt namelijk heel veel van tentfeesten (red. schuurfeest van de regio Gelderland) en geeft nu hun editie.” Hiervoor hebben ze een eigen kampeerveld tot hun beschikking.

Bang voor overlast voor de andere gasten is Gijs niet. “De andere kampeerders heb ik ingelicht dat er een bruiloft is. Zij reageerden juist heel enthousiast en vinden het leuk om deelgenoot te zijn. Waarschijnlijk drinken ze een biertje mee.”

Meer trouwerijen

Andere campinggasten zijn al in het huwelijksbootje getreden op de camping. Zo gaven de Brabantse Jeroen en Monique hun jawoord onder een witte tarp aan een meertje op Camping Het Goeie Leven in Eerde. Ben je benieuwd naar hun verhaal? En wil je wel eens weten wat voor praktische stappen er nodig zijn voor een kampeertrouwerij? Lees dan het zes pagina’s tellende verhaal in de ACSI FreeLife van juni/juli 2014.

Foto: thebluecampervan.co.uk

Praat mee

Praat mee: Trouwen op de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation