ACSI FreeLife

Menu

Rijd de Elfstedentocht met je camper

De tocht der tochten kan op veel van manieren verreden worden, maar nog niet eerder was er de mogelijkheid voor camperaars om de Elfstedentocht op georganiseerde wijze te volbrengen. Maar sinds 1 september is het mogelijk om de CamperElfstedentocht te rijden. Als startschot van deze nieuwe tocht gaat Maarten van der Weijden in september 2021 per camper een aantal van de elf steden bezoeken.

Auteur
Sander Cox
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
Camperelfstedentocht

“Veel van onze gasten gaven aan dat ze graag eens alle elf steden per camper wilden bezoeken. Het ontbrak nog aan een platform waarop alle praktische informatie voor camperaars stond en waar camperaars geïnspireerd konden worden om de steden op een unieke manier te kunnen beleven”, vertelt Margreet Dröge van Camperplaats Leeuwarden en initiatiefneemster dan de tocht.

Camperelfstedentocht getest

“Met de Camperelfstedentocht hebben we nu een unieke camperbeleving ontwikkeld die het hele jaar door gereden kan worden.” Camper TV, het online videokanaal voor camperaars en kampeerders, heeft de route inmiddels getest. Hun bevindingen zijn te zien op YouTube.

Elfstedentocht met leuke extra’s

Camperaars kunnen bij alle elf stempelposten en de ondernemers een stempelkaart ophalen. Het startpunt, het startmoment én de duur van de reis is voor iedereen vrij te bepalen. In iedere elfstedenstad kan een stempel gehaald worden. Wanneer de stempelkaart vol is maken camperaars kans op mooie prijzen.

Via www.camperelfstedentocht.nl ontvangen rijders van de tocht allerlei leuke tips over wat er in de elf steden allemaal te beleven is. Zo worden de camperaars gewezen op de elf fonteinen, leuke winkels, restaurants, wandel- en fietsroutes, activiteiten en nog veel meer. Daarnaast krijgen camperaars verschillende extra’s en leuke aanbiedingen. Mensen die zelf geen camper hebben en de camperelfstedentocht willen rijden kunnen een camper huren.

Rijd de route en draag bij aan de Maarten van der Weijden Foundation

‘De Maarten van der Weijden Foundation is natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan de Elfstedentocht. In 2019 zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor zijn foundation. We zetten de donaties aan deze mooie foundation voort. Bij iedere volle stempelkaart doneren wij namelijk een bedrag aan de Maarten van der Weijden Foundation,’ vertelt Dröge. Iedere gedoneerde euro gaat voor de volle 100 procent naar kankeronderzoek en -projecten.

Ijlst Friesland

De Camperelfstedentocht is een initiatief van Camperplaats Leeuwarden, in samenwerking met Camping De Domp in Sneek, Camping Sudersé in Workum, Camping de Zeehoeve in Harlingen en Camperplaats Stavoren. Daarnaast haken vijftig ondernemers aan om toeristen een unieke elfstedenbeleving te kunnen geven. Toeristische aanjagers van de verschillende regio’s, Merk Fryslân en verschillende camperplatforms stimuleren het concept. De route zal binnenkort ook te vinden zijn op friesland.nl.

Veelzijdig en uniek Friesland

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in het prachtige Friesland. Je kent ongetwijfeld de vele meren van Friesland, waar je kunt genieten van de watersport en van vissen. Maar Friesland biedt ook vele pareltjes, zoals het Veenmuseum en Uniastate. Wist je dat je ook van Friesland naar Ameland kunt wadlopen? De Elfstedentocht van Friesland kun je dus uitbreiden met nog vele andere leuke uitstapjes.

Kamperen in alle elf steden

Praat mee

 1. ER
  Eric Ross

  Ik heb een videoimpressie gemaakt van onze Camperelfstedentocht. Misschien leuk om op jullie site te zetten.
  De link is mijn versie op YouTube, wanneer jullie het originele bestand willen hebben kan ik het jullie via WeTransfer toezenden.
  Met hartelijke groet,
  Eric Ross

  https://youtu.be/Ki2eo70caUM

  Reageer
  1
  0
  1. RV
   Ray Vandenberg

   Hallo Eric,

   Zouden wij de wetransfer link van de 11 stedentocht kunnen krijgen zijn zeer geïnteresseerd in deze campertocht, dank je wel gr Patricia & Ray

   Reageer
   0
   0
 2. JT
  Jeannet de Taeye

  Ik wil graag meer weten over de friese elfstedentocht met de camper

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Rijd de Elfstedentocht met je camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht