ACSI FreeLife

Menu

Koningsdag: hier kun je vorstelijk kamperen!

Hoera, onze koning is jarig en dat moet gevierd worden. In het hele land wordt stil gestaan bij de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Gebruik je liever deze vrije Koningsdag voor een lang en rustig kampeerweekend? ACSI FreeLife zet 5 campings op een rijtje waar je vorstelijk kunt kamperen. Hoezee!

5 Koningscampings

1

Koningslust

Op twee kilometer van het Limburgse dorp Koningslust kampeer je in alle rust op natuurcamping De Flierenhof. Koningslust is een dorp in de gemeente Peel en Maas. Bij de camping ligt Museum de Brede. In het streekgebonden museum vind je onder meer een tentoonstelling van agrarische werktuigen en oorlogsgeschiedenis. Naast vorstelijk kamperen, kun je in het campingrestaurant ook vorstelijk dineren. Klik hier voor meer info over de camping.

2

Koningshoeven

Het buurtschap Koningshoeven ligt in de gemeente Tilburg in de provincie Noord-Brabant. In het buurtschap ligt ook de Abdij Koningshoeven, een klooster van de trappisten in Berkel-Enschot. Bezoek bijvoorbeeld het proeflokaal en geniet als een koningspaar van het trappistenbier La Trappe. De abdij heeft veel historische geheimen die je leert kennen tijdens een excursie door de brouwerij of tijdens een bezoek aan de Kloosterwinkel.

De dichtstbijzijnde camping is Vakantiepark Beekse Bergen. In Afrikaanse sferen kun je daar je kamp opzetten. Mocht je op pad zijn met je kleinkinderen dan is deze camping een goede uitvalsbasis. Er zijn veel activiteiten en speelmogelijkheden voor kinderen en een treintje pendelt tussen het naastgelegen Safaripark Beekse Bergen en de camping. Klik hier voor meer info over de camping.

3

Koningsoord

Vlakbij het Groningse buurtschap Koningsoord ligt Camping Lentemaheerd. De naam van het gehucht verwijst mogelijk naar Koning Willem III. Eén van de boerderijen draagt de naam Nassau. Op de camping geniet je van de rust en natuur van Noord Groningen. Als een ware koning kun je tot grote hoogte reiken, want de camping ligt op het meest noordelijke stukje van het vaste land.

Het is een ideaal fiets- en wandelgebied. De stad Groningen ligt op 23 kilometer afstand. Ook leuk: een bezoek aan de Eemshaven. Vanuit de haven kun je met de veerboot het Duitse Waddeneiland Borkum bezoeken. Klik hier voor meer info over de camping.

4

Koningsdiep

Camping Het Koningsdiep heeft ook een koninklijk tintje in haar naam. De camping ligt midden in de natuurlijke omgeving van het Friese Ureterp. Achter de camping loopt een kanaaltje die voortkomt uit de beek Het Koningsdiep. Hier kun je koninklijk vissen op snoek, baars en paling.

Je kunt op de camping ook samen met je paard kamperen. Het adellijke dorp Beetsterzwaag ligt op een steenworp afstand. Daarnaast vind je er 1 van de grootste golfbanen van Nederland: Lauswolt. Klik hier voor meer info over de camping.

5

Koningshof

Tussen de vele bloemkwekerijen van Rijnsberg ligt Recreatiecentrum Koningshof. Een grote camping met ruime plekken en veel faciliteiten zoals een verwarmd binnen- en buitenzwembad. De camping ligt in de buurt van Katwijk aan Zee waar je fijn door de duinen kunt wandelen of fietsen. Met de auto ben je in 15 minuten in Leiden. Den Haag, Delft en Amsterdam zijn ook goed te bereiken. Klik hier voor meer info over de camping.

Praat mee

Praat mee: Koningsdag: hier kun je vorstelijk kamperen!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation