ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in een kas

Lutjebroek heeft de primeur. Kamperen in een kas: de eerste overdekte camping van Nederland. Op Minicamping De Groote Wijzend in Noord-Holland staan namelijk sinds dit seizoen vijf safaritenten van Karsten Tenten tussen de druiven, perziken en pioenrozen in een bloemenkas.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
kamperenineenkas

Het is al ‘de oplossing voor het Hollandse kampeerweer’ genoemd: met kamperen in een kas houd je het in elk geval droog. Dankzij de open zijkant van de glazen kas beleef je gelukkig ook wel het buitengevoel. De kas staat aan het water en heeft een eigen steiger.

Op maat gemaakt voor kamperen in een kas

Bloemenkweker en tentenmaker werkten samen aan het ontwerp van de vijf tenten van acht bij vijf meter en in het atelier in Zwaag werden ze speciaal op maat gemaakt voor de kas. De tenten zijn volledig ingericht met woonkamer, keuken, douche, toilet en vaste bedden. Als je onder de douche staat, kijk je door het glas van het dak zo naar de blauwe lucht, alsof je buiten staat te douchen.

Genomineerd voor innovatiewedstrijd

Het idee van deze ‘overdekte camping’ is genomineerd voor de Accenture Innovation Awards, een innovatiewedstrijd voor de meest inspirerende concepten in Nederland. Er kan nog tot 5 november gestemd worden dus de uitslag is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op KarstenTenten.nl en GrooteWijzend.nl.

Praat mee

Praat mee: Kamperen in een kas

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht