ACSI FreeLife

Menu

Een weekend op Camping Huttopia De Roos

Campings waar je volledig opgaat in de natuur. Die wereld wil de Franse campingketen Huttopia bieden. De Roos is de eerste Huttopia camping in Nederland. Aan redacteur Katinka de schone taak om te midden van het Overijsselse Vechtdal kennis te maken met de wereld van Huttopia.

Auteur
Savannah Bos
Datum
ReactiesReageer
Huttopia De Roos

Nog ietwat suf haal ik de oordopjes uit mijn oren als ik na een eerste nacht in onze Trappeur-tent mijn ogen open. Ik wil zeker weten dat ik goed hoor dat er iets over het tentdoek trippelt. Het is dat ik lig, maar anders zou ik zo’n beetje omver geblazen worden door het vogelconcert dat zich buiten afspeelt.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Ik ben dol op wakker worden in een dergelijk concert, maar de hoeveelheid toonhoogtes die ik nu hoor, daar moet ik toch even aan wennen. Ik zie dat mijn zusje, die me dit weekend vergezelt, ook al uit haar bed is gestapt. Oef, het is pas half zes ’s ochtends. Ik vind haar buiten niet. Als ik haar app dat ik ook wakker ben en dat ze me even haar locatie moet sturen, krijg ik al vlug antwoord.

Ze appt haar locatie en ik vind haar een kwartiertje later op een bospad aan de overkant van de camping. De dauw hangt nog aan het gras, en de zon schijnt prachtig tussen de bomen door. Dit is nog eens heerlijk ontspannen wakker worden. We lopen zeker een half uur stilzwijgend naast elkaar en luisteren naar het ontwakende bos. We komen geen mens tegen.

Huttopia De Roos
Ze appt haar locatie en ik vind haar een kwartiertje later op een bospad aan de overkant van de camping.

Blik op de natuur

Eenmaal terug op de camping is onze andere zus ook wakker. Ook zij werd door de vogels gewekt. De fluitketel op het fornuis voor de tent vormt een andere toon in het muziekstuk. Ook al staan er nog meer van deze glampingtenten langs het pad, het voelt alsof we geen buren hebben.

De tenten zijn namelijk zo geplaatst dat je niet bij elkaar op het terras zit te kijken. In plaats daarvan kijk je naar de natuur. En dat is precies wat de wereld van Huttopia zo bijzonder maakt. Het concept is door de oprichters Céline en Philippe Bossanne volledig geïnspireerd op het Canadese outdoor-leven.

Nadat ze een aantal jaren in Noord-Amerika woonden, vroegen ze zich af waarom er in Frankrijk zo weinig mogelijkheden waren om in de natuur te kamperen. In 2005 opende het stel de eerste Huttopia camping in Frankrijk. En dit jaar openden de poorten van de eerste Nederlandse Huttopia camping De Roos.

Met het Huttopia concept willen ze kamperen terugbrengen naar de essentie. Vrijheid, natuur, buitenleven, maar wel met het comfort van deze tijd. Onze Trappeur glampingtent is dus comfortabel ingericht, zelfs met douche en toilet. Maar het is niet over the top. Van mokken tot borden en bestek, er ligt exact wat je nodig hebt.

Huttopia De Roos
Ga een keer vreemd en overnacht in de Trappeur, stook een vuurtje in de kachel en geniet van het uitzicht.

Wandelen in de bossen

Ook met je eigen kampeermiddel kun je terecht op Huttopia De Roos. De kampeervelden zijn ruim opgezet en volgen de vormen van de natuur. Geen strakke laantjes, maar vloeiende lijnen. Hutje mutje is er hier niet bij, er is namelijk veel ruimte op en om je staanplaats. Dit benadrukt nog maar eens hoe de camping opgaat in de natuur.

Een wandeling over de camping is een ware ontdekkingstocht, want wegwijzers vind je er niet. Toch zijn er flink wat herkenningspunten die navigeren makkelijk maken. De zijarm van de Vecht bijvoorbeeld, of het natuurlijke zwemwater of de centrale ontmoetingsplaats, waar lichtslingers, picknicktafels en bistrosetjes je helpen wegdromen naar Frankrijk. Hier kun je lekker een drankje drinken of een maaltijd bestellen bij een foodtruck.

Verder kun je voor wat kleine boodschapjes terecht in de campingwinkel. Op de receptie wijzen ze je graag op de uitstapjes die je in de omgeving kunt maken. Bijvoorbeeld varen over de Vecht, een bezoekje aan het bruisende Ommen of mooie wandeling in de bossen. De natuur roept je van alle kanten!

Huttopia De Roos
Een boottocht over de Vecht levert prachtige plaatjes op.                                                                  

Huttopia De Meinweg
Nieuwsgierig geworden naar Huttopia? In deze blog over Huttopia De Meinweg, bespreken we de feestelijke opening van camping Huttopia de Meinweg vond plaats op 22 en 23 juni 2023.

Tekst: Katinka Schippers

Praat mee

Praat mee: Een weekend op Camping Huttopia De Roos

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht