ACSI FreeLife

Menu

Huttopia De Meinweg: hier wil je tijd verliezen

De feestelijke opening van camping Huttopia de Meinweg vond plaats op 22 en 23 juni. Laura Mestrum, contentmarketeer bij ACSI en tentkampeerder, was erbij en vertelt waarom het Huttopia-gevoel haar zo goed past.

Auteur
Laura Mestrum
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Huttopia_De Meinweg_Van_@Ruben Drenth

Stel je een plek voor waar je kunt ontspannen, genieten van een goede kop koffie, lekkere pizza en bovenal een bijzondere natuurervaring. Of je nu een campinggast bent of gewoon voorbijfietst of wandelt. Er zijn maar weinig bestemmingen waar het zo fijn is om tijd te verliezen als op camping de Meinweg. Bovendien zijn er van die plekken uit je jeugd die je je nog kunt herinneren als een foto, zonder dat er ooit een gemaakt is. De voorganger van camping Huttopia De Meinweg – net buiten Roermond – is voor mij zo’n plek. Ik ben opgegroeid in deze omgeving, omringd door weelderige bossen waar je eindeloos kan dwalen, te voet, op de fiets of – zoals ik dat deed – te paard. Zoals Samuel Lafforest, managing director Huttopia Nederland & Noord-Europese landen, mooi omschrijft in zijn openingsspeech gaat Huttopia De Meinweg veel verder dan alleen een eenvoudige renovatie van een bestaande camping. Het is een geheel nieuw concept, een zaadje dat met het authentieke Huttopia-DNA is geplant te midden van de eeuwenoude bomen van Nationaal Park De Meinweg. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat de camping een grote verandering heeft ondergaan. Het is niet alleen een plek waar mijn jeugdherinneringen worden gekoesterd, maar ook een plek waar nieuwe avonturen wachten. Hier komen natuur en moderne voorzieningen samen. Een bezoek aan deze plek zal zeker een blijvende indruk achterlaten op iedereen die de kans krijgt om hier te zijn.

Huttopia de Meinweg

Drie bestemmingen in Nederland

Huttopia is een Franse campingketen met inmiddels 51 bestemmingen in Europa, vijf in de Verenigde Staten, een in Canada en zelfs een in China. Naast De Meinweg, is er in Nederland een Huttopia-camping op de Veluwe en in Overijssel. Ook wordt op dit moment gekeken naar nieuwe mogelijkheden voor de opening van campings in Noord-Europa. De naam is afgeleid van ‘hut’ en ‘utopia’, de hut als eenvoudig onderdak, en Utopia, het niet bestaande eiland van de uitverkorenen uit het verhaal van Thomas More. Huttopia staat voor een vernieuwende kampeerervaring waarbij de band tussen mens en natuur wordt hersteld, waardoor we opnieuw kunnen genieten van de eenvoud en het pure genot van het buitenleven. De natuurcampings van Huttopia zijn ruim opgezet en liggen op rustige en mooie plekken, zoals langs rivieren, dichtbij de zee, bij meren, in bossen, bergen en op het platteland. Het gaat hier om het vinden van een goede balans waarbij respect voor de natuur, duurzaamheid en saamhorigheid worden gecombineerd met moderne voorzieningen en een beetje luxe.

Sanitair Huttopia de Meinweg
Wat het sanitair op Huttopia De Meinweg zo speciaal maakt, is de aansluiting op de natuurlijke omgeving. De sanitaire voorzieningen zijn ontworpen met zorg voor het milieu en een aantrekkelijk uiterlijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en groene elementen.

Kamperen Huttopia de Meinweg

Genoeg ruimte over voor toerplaatsen

Bij aankomst op Camping De Meinweg springen de bijzondere accommodaties direct in het oog. Vooral de trappeurtent en de Cahuttes zijn kenmerkend voor de Huttopia-campings. Er is veel aandacht besteed aan de plaatsing van de accommodaties. Je zult geen rechte rijen met stacaravans naast elkaar tegenkomen. Ze staan opvallend vrij in de ruimte, waarbij rekening is gehouden met windrichting, lichtinval, zon, schaduw en privacy. Maar Huttopia biedt meer dan alleen accommodaties. Anders dan dat Huttopia misschien doet vermoeden, bestaat vrijwel iedere camping voor een groot deel uit toerplekken. Dit betekent dat je volop de mogelijkheid hebt om je eigen tent, caravan of camper mee te nemen en te genieten van een authentieke kampeerervaring in de omgeving.

Waar Huttopia tot leven komt

Tijdens de eerste dag van het programma speelde regen de hoofdrol, wat voor mij geen ideaal weer was om mooie beelden van de camping te maken. Gelukkig bood het knusse Centre de Vie de perfecte schuilplek. Hier genoten we van een hapje en drankje. Op elke Huttopia-camping vind je zo’n bruisende en levendige ontmoetingsruimte. Dit is het kloppend hart van de camping, waar gasten samenkomen, verhalen delen, spelletjes spelen of schuilen voor de regen. Het Centre de Vie heeft een moderne uitstraling die perfect past in de natuurlijke omgeving van de camping. Het is opgebouwd uit natuurlijke materialen die naadloos in het landschap passen, en heeft veel ramen en schuifdeuren waardoor het echt een wordt met de natuur en de camping. Je voelt je direct op je gemak in deze aangename ruimte, omringd door de warmte van hout, de frisheid van groen en het comfort van een eigentijds design.

Huttopia Sarlat @Manu Reyboz 1.jpg 1
Anders dan dat Huttopia misschien doet vermoeden, zijn er op Huttopia-campings nog altijd genoeg toerplaatsen voor de traditionele kampeerder.

De natuur beleven

Samen leuke dingen doen, blij worden van kleine dingen en de natuur ontdekken. Dat is wat in mijn ogen kamperen is, en dit zie je ook terug in de gedachte van Huttopia. Natuurlijk is het heerlijk om tijdens je vakantie een dagje niets te doen en te ontspannen in het zwembad, maar Huttopia stimuleert zijn gasten juist ook om er lekker op uit te gaan en de omgeving te verkennen. Zo hebben alle campings een eigen fietsverhuur met voor elk wat wils, van e-bikes tot kinderfietsjes. Ook is er een veelzijdig animatieprogramma met leuke activiteiten zoals speurtochten, natuurwandelingen, workshops en yogalessen.

Centre de Vie Huttopia de Meinweg
Het Centre de Vie vanbinnen gezien.

Roermond op fietsafstand

Wat de locatie van Huttopia De Meinweg extra speciaal maakt, is dat je in de buurt van de stad bent. Roermond ligt op ongeveer een half uurtje fietsen. Dit biedt je de mogelijkheid om te genieten van lokale evenementen of gewoon te ontspannen in de charmante sfeer van deze historische stad. Voor een gezellig terrasje in Roermond moet je op het Munsterplein of de Roerkade zijn. Als je van kunst en cultuur houdt, mag een bezoek aan het Cuypershuis niet ontbreken. Dit museum is gewijd aan de beroemde architect Pierre Cuypers, die onder andere het Rijksmuseum in Amsterdam heeft ontworpen. Een andere toeristische trekpleister in Roermond is het Designer Outlet Center, een paradijs voor shopaholics met meer dan 150 winkels van bekende merken. Naast de bezienswaardigheden en winkelmogelijkheden vind je er bovenal prachtige natuurgebieden langs de Maasplassen. Hier kun je genieten van een ontspannen fietstocht langs het water, picknicken in de natuur en kun je zelfs een boottocht maken om de omgeving vanaf het water te verkennen.

Ontdekken en onthaasten

Naast het gezellige Centre de Vie op de camping, zijn er in Nationaal Park De Meinweg nog meer leuke plekken waar je jezelf kunt trakteren op een heerlijk drankje, een smakelijke maaltijd of een stuk Limburgse vlaai. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Brasserie De Boshut – op tien minuutjes wandelen van Huttopia – waar je kunt genieten van culinaire verwennerij en een gastvrije ambiance. Of maak een tussenstop bij Rijstal Venhof, waar je terecht kunt voor een goede wandeling, een mooie buitenrit te paard of een sportieve fietstocht. Het bijbehorende restaurant weet ook precies hoe je kunt genieten na (of voor) zo’n actieve dag in de natuur. En op de camping zelf kun je in twee verwarmde zwembaden – waarvan één overdekt – in elk jaargetijde heerlijk ontspannen. Na het inspirerende openingsevent en mijn geweldige kampeerervaring op De Meinweg, ben ik ontzettend nieuwsgierig geworden naar het ontdekken van meer Huttopia-campings. De campinggedachte die Huttopia omarmt, sluit perfect aan bij mijn eigen visie op kamperen en het buitenleven. Met de ideale mix van rust en levendigheid biedt Huttopia een unieke ervaring voor iedereen, of je nu kiest voor een comfortabele accommodatie, of graag met je eigen caravan of camper op pad gaat. Ik hoop dat meer mensen de kans grijpen om Huttopia te ontdekken en te ervaren.

Luxe tent huttopia de meinweg
Tijdens het openingsevent genoot ik van een ultiem kampeergevoel in de Trappeur: de regen tikte op de tent terwijl ik heerlijk in slaap viel. Deze accommodaties bieden zowel de charme van het buitenleven als de mogelijkheid van eigen sanitair.

 

Praat mee

 1. AW
  Ad van Werven

  Inderdaad men heeft er in twee jaar tijd een zeer mooie camping van weten te maken met ruim opgezette plaatsen.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Huttopia De Meinweg: hier wil je tijd verliezen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht