ACSI FreeLife

Menu

Friese nostalgietour in Leeuwarden

Leeuwarden is de trotse provinciehoofdstad van Friesland. Wat kun je hier allemaal beleven als je op kampeertrip bent? ACSI FreeLife zoekt het uit.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
leeuwarden

Voor een kampeertripje heeft Leeuwarden genoeg in huis. Shopaholics kunnen het beste meteen op zoek naar de Nieuwestad. Deze straat in het centrum wordt door één van de vele stadsgrachten opgesplitst in tweeën. Aan de Nieuwestad grenzen kleinere winkelstraten zoals de Sint Jacobsstraat en het Nauw.

Winkelen

Nog niet genoeg gewinkeld? Ga dan richting de Kleine Kerkstraat. In deze straat, die recent nog is uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland, vind je meer dan dertig speciaalzaken. Elke vrijdag is er op het Wilhelminaplein een warenmarkt die al verschillende keren is uitgeroepen tot markt van het jaar.

Graffititour

Na een paar uur shoppen wil jij ongetwijfeld wel wat meer zien van de stad. Diverse gidsen staan klaar om jou rond te leiden door Leeuwarden. Naast cultuurhistorische tochten kun je kiezen uit themawandelingen zoals een graffititour en een culinaire tour.

Altijd al benieuwd geweest naar het gevangenisleven van vroeger? Loop dan eens binnen bij cultureel bedrijvencentrum de Blokhuispoort. Voorheen werden in dit gebouw in het centrum van de stad gevangen ondergebracht. Tegenwoordig werken er ruim 130 ondernemers in deze voormalige gevangenis.

Live muziek

Iedere vrijdag is er live muziek bij Podium Asteriks. Ook worden hier verschillende foodmarkten georganiseerd. Om het gevangenisverleden van de Blokhuispoort niet helemaal verloren te laten gaan, hebben oud-bewaarders een gedeelte van dit gebouw als museum ingericht. Zij geven jou een rondleiding, zodat je verzekerd bent van een levendig verhaal over het leven achter de tralies.

Boomsma museum

Wil jij de Friese cultuur wel eens proeven? Reis dan terug in de tijd naar de jaren dertig en ontdek de historie van de kruidenbitter. Midden in de stad ligt het Boomsma museum. In een interactieve film neemt Jodocus Boomsma je mee naar de oorsprong van Boomsma Beerenburger en laat hij je stap voor stap zien hoe deze traditionele kruidenbitter wordt gemaakt. Na afloop kun je in het proeflokaal volop proeven van dit Friese drankje.

Ben jij benieuwd wat nog meer de moeite van het bezoeken waard is als je de hoofdstad van Friesland bezoekt? In ACSI FreeLife 7-2016 lees je het uitgebreide verhaal met daarin nog meer Leeuwarden-tips.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Friese nostalgietour in Leeuwarden

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht