ACSI FreeLife

Menu

Eenouder campings

Anno 2013, in de tijd van samengestelde gezinnen en eenoudergezinnen, lijkt de eenouder camping een nieuwe trend. Een eenouder camping biedt uitkomst voor alleenstaande ouders die op een ontspannen manier met de kinderen willen kamperen.

Auteur
Marieke Kramer
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

Voor traditionele gezinnen met kinderen, zijn er talloze kampeermogelijkheden, maar hoe zit het met vakanties voor alleenstaande ouders?

Speciale faciliteiten

Een eenouder camping heeft speciale faciliteiten voor eenoudergezinnen op vakantie. Hier is behoefte aan omdat bij een eenoudergezin veel taken op de schouders van die ene ouder terechtkomen: een autorit naar de camping, zelf een tent opzetten, leuke activiteiten verzinnen en de kinderen in de gaten houden. Dit kan alles bij elkaar behoorlijk pittig zijn.

Een eenouder camping verlicht een deel van die taken door speciale kampeervelden te reserveren voor eenouder vakanties. Dit is vaak in combinatie met allerlei activiteiten voor de kinderen. Zo kunnen de ouders en kinderen gemakkelijk contact leggen, of zich even ontspannen, terwijl anderen een oogje in het zeil houden.

Eenouder campings

Vakantiepark ’t Kuierpadtien in Drenthe houdt veel rekening met eenoudergezinnen op vakantie. Alleenstaande ouders kunnen terecht op een speciaal kampeerveld, gelegen aan een vijver met zandstrand. Een partytent op het veld vormt een ontmoetingsplek voor alle gezinnen. Hier kunnen zij onder andere afspraken maken over het activiteitenprogramma.

Ook ’t Klumpke in Neede profileert zich duidelijk als eenouder camping. Hier zijn meerdere kampeervelden voor eenouder vakanties, ingedeeld naar de leeftijd van de kinderen. Een kindertaxi haalt de kinderen op voor het animatieprogramma. Bij ’t Klumpke merkt men dat ouders en kinderen gemakkelijk contact leggen en elkaar helpen als daar behoefte aan is.

Praat mee

 1. m

  via ouderalleen.nl kan je ook campings in belgie en frankrijk boeken en sta je met aleenstaande ouders en kids bij elkaar op een veldje.

  Reageer
  1
  0
 2. Ld
  Linda dekkers

  Ja dat zou ik ook graag horen Sascha! Ik zou met mijn 2 kids (7 en 10) ook graag die kant op willen!

  Reageer
  0
  0
 3. S

  Bestaan er ook eenoudercampings in Frankrijk of Spanje?
  Ik wil deze zomer met mijn jongens ( 8 en 11) die kant op en het liefst aan zee,
  Groet Sascha

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Eenouder campings

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation