ACSI FreeLife

Menu

Campinghouders TerSpegelt: broers én zakenpartners

Nog maar 18 en 20 jaar oud waren John en Harry Keijzer toen ze Recreatiepark TerSpegelt in Eersel van hun ouders overnamen. Nu, ruim 25 jaar later, blikken de broers terug. Harry: “Het leuke is dat je nooit klaar bent. De camping is als een grote speeltuin waar je altijd weer een nieuw toestel kunt neerzetten.”

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Dat de broers nog altijd druk in de weer zijn, blijkt wel wanneer ze iets later dan de afgesproken tijd binnen komen lopen. Harry: “Sorry, ik kom net van de speedboot af. En John zat nog op de trekker.” De speedboot gebruiken ze sinds 2014 om jeugdige kampeerders in een band over een van de plassen op de camping te trekken, net zo lang tot ze in het water vallen.

Volop vertier op TerSpegelt

En dit is nog maar één van de ludieke activiteiten die je op de camping kunt ondernemen. Op TerSpegelt heb je bijvoorbeeld ook een tokkelbaan (een kabelbaan waarlangs je naar beneden glijdt), is er een fietscrossbaan en de grootste publiekstrekker is een overdekt zand- en waterpark genaamd SterrenStrand. Totaal onvergelijkbaar met het terrein dat de ouders van de mannen eind jaren zestig kochten.

“Onze ouders hadden een camping in Noordwijkerhout, De Wijde Blick. Ze wilden de camping uitbreiden, maar kregen geen toestemming. Daarom gingen ze verder kijken en zo kwamen ze uit in Noord-Brabant bij TerSpegelt, toen nog een boerderij.  John: “Onze ouders bouwden de camping vanuit het niets op. Het hele gebied moest ontgonnen worden.” Uiteindelijk ging de camping in 1968 open. Al snel kregen John en Harry hun eerste baantje op TerSpegelt. Harry: “We begonnen met het rapen van propjes toen we een jaar of 8 waren. Daarna hielpen we de technische dienst.”

Jonge eigenaren

Toen de camping goed liep, zochten de ouders van John en Harry een nieuwe uitdaging. “Het was toen 1988, wij waren 18 en 20 jaar en werden campingeigenaars. Waarom niet?”, lacht Harry. Meteen hadden ze een doel voor ogen. “We wilden een vijfsterrencamping maken van TerSpegelt.” Sindsdien is er heel wat veranderd op de camping.

Ben je benieuwd wat er is veranderd? En wil je weten wat het geheim is van de samenwerking tussen de broers? Het uitgebreide interview met de campinghouders van Recreatiepark TerSpegelt lees je in het ACSI FreeLife oktober/november nummer.

bestel magazine

Praat mee

  1. rb

    -we hebben jaren op de camping gestaan op plaats het was er heel leuk we gingen op plaats de kinderen vonden het geweldig

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Campinghouders TerSpegelt: broers én zakenpartners

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation