ACSI FreeLife

Menu

En zo run je ineens camping De Ruimte in Dronten

Een camping runnen, dat doe je niet zomaar. Daar kwamen Auke en Annemarie de Bree al snel achter. Sinds begin juni zijn zij de eigenaren van camping De Ruimte in Dronten. Tegenover ACSI FreeLife vertelt het echtpaar openhartig over hun nieuwe leven.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
IMG 20210514 122032

Het verhaal van Auke en Annemarie (zie foto hierboven) is een typisch geval van ‘het roer om’, dat niet zou misstaan in de televisieserie Ik Vertrek. Auke: “We hebben allebei een onderwijsachtergrond. Vanuit daar zijn we terechtgekomen in de kinderopvang en het welzijnswerk. In 2016 hebben we samen een huis gebouwd in Hellevoetsluis. Dat beviel ons zo goed dat we dachten: daar moeten we iets mee.

In maart 2020, net voor de coronacrisis, kwamen we tot de conclusie dat we toe waren aan een volgende uitdaging. We hadden altijd al een passie voor kamperen en we houden van het menselijk contact. Jarenlang hebben we werk- en kinderkampen begeleid en georganiseerd waarbij je kan kamperen op plaatsen waar dat normaal gesproken nooit kan, bijvoorbeeld op landgoederen.”

In een gespreid bed

De ambitie uitspreken om een camping te gaan runnen is één, maar zie er dan maar eens een te vinden die bij jou én de begroting past. Auke: “Bij zo’n traject komt heel veel kijken. Als het dan niet doorgaat, heb je iedere keer een soort kater en moet je echt even bijkomen om weer een nieuw traject in te gaan.

Mede door programma’s als Ik Vertrek horen we vaak ‘Dat willen wij ook wel’. Toch hebben de meesten geen idee wat het allemaal inhoudt. Na twee pogingen kwamen we een camping tegen in Dronten, nog zonder prijskaartje. In eerste instantie dachten we: deze is te duur. Een aantal maanden later kwam de camping weer voorbij mét prijskaartje. Dankzij de twee ervaringen van daarvoor wisten we precies wat we konden besteden en konden we meteen doorpakken.”

De campinghouders in spe kwamen terecht in een gespreid bed. “De camping was zo goed onderhouden dat we nauwelijks iets hoefden te doen. Daar konden we mooi op voortborduren. Met de oude eigenaren (Jean Chaigneau en Lineke de Niet, red.) klikte het meteen heel goed. Alles verliep heel open en transparant. We waren alleen niet de enige partij die deze camping wilde overnemen. Er waren meer dan twintig kandidaten, maar Jean en Lineke hebben ons uitgekozen.”

IMG 20210611 074938
Deze camping ligt midden in de bossen, precies tussen de Hanzesteden
Kampen en Elburg en staat bekend als een van de meest rolstoelvriendelijke campings van Nederland.

Soort levensstijl

Na twee proefperiodes tijdens het Hemelvaart en Pinksterweekend staan Auke en Annemarie er sinds 2 juni alleen voor. “Hectisch, maar wel heel leuk én spannend”, zo omschrijft Annemarie de eerste drie weken als campinghouder. “In de tweede week kregen we op de camping meteen te maken met een stroomstoring. Auke was er niet, dus ik kon meteen aan de bak. Per telefoon heeft hij mij aanwijzingen gegeven en ik heb het uiteindelijk zelf opgelost.” Ook vertelt ze: “Je maakt lange dagen van ’s ochtends zeven uur tot ’s avonds tien uur, maar het voelt niet als werken. Het is een soort levensstijl die ons nu al goed bevalt. Bovendien voelen we ons echt thuis tussen onze gasten.”

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Camping De Ruimte is rolstoelvriendelijk

Camping De Ruimte staat bekend als een van de meest rolstoelvriendelijke campings van Nederland. Alle wegen zijn geasfalteerd. Op het terrein staan picknicktafels, een rolstoelwip en een watertafel waar je met een rolstoel onder past. Je vindt er zelfs een speelbad waar je met een rolstoel in kan. Dat betekent niet dat je op camping De Ruimte alleen maar kampeerders met een beperking tegenkomt. “Iedereen is hier welkom”, benadrukt Auke.

“Daarnaast richten we ons speciaal op de kwetsbare doelgroep. De camping heeft niet voor niets deze naam. Alles is ruim opgezet en er is alle ruimte om jezelf te zijn. Met of zonder beperking, iedereen kan bij ons genieten van het kampeerleven. Eigenlijk is onze camping de maatschappij in het klein zoals het zou moeten horen.” Ook de ligging van deze camping mag er zijn. De Ruimte ligt midden in het bos, precies tussen de Hanzesteden Kampen en Elburg. Annemarie, lachend: “Een gast zei laatst tegen ons ‘Kunnen die vogels niet een keer uit?’ Mooi compliment, toch.”

Praat mee

Praat mee: En zo run je ineens camping De Ruimte in Dronten

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht