ACSI FreeLife

Menu

Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum

In 2013 viert Burgers’ Zoo in Arnhem zijn 100-jarig jubileum. En vanaf dit jaar mag de Arnhemse dierentuin zich ook koninklijk noemen. Reden voor ACSI FreeLife om het park te belichten en de overnachtingsmogelijkheden rond Arnhem te bekijken.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Burgers’ Zoo is aan de bosrijke noordkant van Arnhem gelegen, naast Nationaal Park de Hoge Veluwe en direct naast het Nederlands Openluchtmuseum.

Een bezoek aan Burgers’ Zoo

Vanwege het 100-jarig jubileum organiseert de Arnhemse dierentuin het hele jaar door allerlei extra jubileumactiviteiten en diverse evenementen. Zo kan je verspreid over het park levensgrote dierentransportkisten ontdekken waar je een kijkje in kan nemen. Door panoramafoto’s en film wordt de geschiedenis van Burgers’ Zoo zichtbaar. Bij de oude ingang van de dierentuin ervaar je de sfeer van het begin van de vorige eeuw.

Ook voor (klein)kinderen begint de pret al meteen. Bij de toegangscontrole krijgen kinderen een gratis jubileumarmbandje. Burgers’ Zoo heeft een grote buitenspeeltuin en sinds kort ook een mooie binnenspeeltuin waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. De dierentuin is het hele jaar open. Meer informatie vind je op BurgersZoo.nl

Heden en verleden in het Openluchtmuseum

Direct naast de dierentuin ligt het Nederlands Openluchtmuseum. Tot en met 27 oktober 2013 staat het Openluchtmuseum in het teken van ‘Beleef het Weer’. Een boeiende ontdekkingstocht door de vier seizoenen en ons dagelijks leven. Het Openluchtmuseum start elk seizoen met een sprankelend evenement: lentekriebels, zomersproeten, herfstbuien en wintertenen.

Voor jong en oud is er in het Openluchtmuseum veel te zien en te doen. Ouders of grootouders kunnen even terug in de tijd van vroeger en in het weekend en in de schoolvakanties mogen kinderen meehelpen op de akker of in de boerderij. Meer informatie over het Openluchtmuseum vind je op OpenluchtMuseum.nl

Combikaart Burgers’ Zoo en Openluchtmuseum

In plaats van een los kaartje voor beide parken aan te schaffen, kan je met de zogenaamde combikaart beide parken, binnen vijf dagen, eenmaal bezoeken. Een combikaart voor volwassenen kost € 29,25, voor kinderen € 23,65 en voor 65+ers € 28,25. De combikaarten kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de kassa’s van Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum.

Kamperen in Arnhem

Er zijn in Arnhem zelf een aantal campings gelegen. Camping DroomPark Hooge Veluwe, Oostappen Vakantiepark Arnhem en de wat rustiger gelegen Camping Warnsborn. Maar ook rondom Arnhem zijn verschillende door ACSI geïnspecteerde campings te vinden. Kijk voor een camping naar keuze op Eurocampings.eu

Praat mee

Praat mee: Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation