ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Liechtenstein

Het vorstendom Liechtenstein, een piepklein landje dat tussen Oostenrijk en Zwitserland ligt ingeklemd, is voor kampeerders een aantrekkelijke bestemming.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
furstentum liechtenstein 5 620

Eerlijk is eerlijk, Liechtenstein is geen plek waar je wekenlang vakantie gaat vieren. In een land dat slechts 35 kilometer van het ene uiteinde naar het andere beslaat, is het aantal mogelijkheden voor uitstapjes natuurlijk beperkt.

Een camping in Liechtenstein

Dat geldt ook voor de keuze van een camping: er is er maar één. Maar misschien moeten we het anders zien: er is tenminste een camping, iets wat niet kan worden gezegd van andere minilandjes als Monaco of Vaticaanstad.

Na deze twee dwergstaten en de republiek San Marino is Liechtenstein het op drie na kleinste land van Europa. Een bezoek aan Liechtenstein is aan te raden, al is het maar voor je algemene ontwikkeling. Je kent dit vorstendom misschien wel van de banken en brievenbusfirma’s die er zijn gevestigd, die soms activiteiten van een discutabel allooi.

Malbun

Het wintersportplaatsje Malbun ligt 1600 meter boven zeeniveau en hemelsbreed op niet meer dan tien kilometer van de rivier de Rijn. In feite is het dwergstaatje niet meer dan een stukje van de rechteroever van de Rijn dat zich uitstrekt tot aan de bergtoppen in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Camping Mittagspitze ligt onder in het dal tussen de dorpen Triesen en Balzers.

De camping zelf is met circa 80 toerplaatsen keurig aangelegd – zoals eigenlijk alles in het vorstendom – op een terrasvormige heuvel onder de berg Mittagspitze. Bianca Ruosch-Schurte , de charmante dochten van de eigenaar, vertelt dat zelfs Australiërs en Nieuw-Zeelanders steeds vaker en graag te gast zijn op de camping. “Op een Europatrip hoort Liechtenstein erbij.”

Lees meer over kamperen in Liechtenstein in het augustus/september nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

 

Foto: Camping Mittagspitze

Praat mee

Praat mee: Kamperen in Liechtenstein

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht