ACSI FreeLife

Menu

Ontdek indrukwekkend Letland

Letland is rijk aan prachtige zandstranden, bossen, meren en interessante culturele bezienswaardigheden. Letland is als kampeerbestemming in opkomst.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
letland

De vele nationale parken en reservaten trekken veel kampeerders naar Letland. Het indrukwekkende land is dunbevolkt en je kunt er uren rijden zonder iemand tegen te komen. In oude steden als Riga kun je genieten van cultuurhistorie en architectuur.

Natuur in Letland

Letland staat bekend om de vele natuurparken en ongerepte natuur. Het Gauja Nationaal Park, genoemd naar de rivier de Gauja, is één van de mooiste gebieden van Letland. Het park strekt zich uit langs de Gauja-rivier. Tijdens een kanotocht op de rivier, kun je vanaf het water genieten van de prachtige natuur.

Aan de oever van de Gauja vind je het Turaide Kasteel. Dit middeleeuwse kasteel is zeker een bezoek waard en geeft een prachtig uitzicht op de bossen van het park. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de Ventas Rumba. Deze 240 meter brede waterval in de rivier Venta, is de breedste natuurlijke waterval in Europa.

Riga

Riga is de hoofdstad van Letland en is al meer dan 800 jaar oud. In deze oude stad is veel te zien, zoals bijvoorbeeld het Slot van Riga, het vrijheidsmonument, mooie pleinen, diverse musea en kerken. Het historische centrum van Riga staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, vanwege haar jugendstil en 19e-eeuwse houten architectuur. Riga is een heerlijke stad om lekker rond te slenteren of te ontspannen op een terrasje. In 2014 zal Riga de titel Culturele Hoofdstad van Europa dragen.

Campings in Letland

De meeste campings in Letland vind je langs de Golf van Riga en de Oostzee. De sanitaire voorzieningen op de campings zijn eenvoudig, maar schoon. Als je gaat kamperen in Letland moet je geen luxe campings verwachten. De prachtige natuur rondom de campings maakt echter veel goed. Kies uit de 35 campings in Letland die zijn geïnspecteerd door ACSI.

 

Voordelig kamperen in Letland? Word campinginspecteur!

ACSI is op zoek naar enthousiaste inspecteurs om het huidige team te versterken*. Jij kan ‘het gezicht van ACSI’ worden in Letland! Stuur vrijblijvend een mailtje naar freelance@acsi.eu of bel 0488-470432.

Meer informatie over ons inspectieteam kan je hier vinden.

*Je bent in staat om in de periode mei t/m augustus op vakantie te gaan naar Letland en je bent niet ouder dan 65 jaar.

Praat mee

Praat mee: Ontdek indrukwekkend Letland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht