ACSI FreeLife

Menu

Het voorjaar tegemoet in Meran, Noord-Italië

Zon. Warmte. Bloemen. Misschien wel meer dan ooit kijken we verlangend uit naar het voorjaar. Wie de lente wil vervroegen is in het Zuid-Tiroolse Meran/Merano op de juiste plek.

Auteur
Savannah Bos
Datum
ReactiesReageer
Meran

Door zijn ligging aan de zuidkant van de Alpen profiteert Meran van een mild klimaat. Het is de stad in Noord-Italië waar de Méditerranée en de Alpen elkaar ontmoeten. Terwijl andere delen van Zuid-Tirol nog bedekt zijn met sneeuw, staan de appelbomen rond Meran al in volle bloei.

De tuinen van Kasteel Trauttmansdorff

Het ontwaken van de natuur beleef je het beste in de tuinen van Kasteel Trauttmansdorff. Duizenden tulpen, hyacinten, keizerskronen en magnolia’s luiden hier met hun felle kleuren het voorjaar in. In de 18e eeuw was Schloss Trauttmansdorff een vakantieoord voor keizerin Elisabeth – beter bekend onder haar bijnaam Sisi.

Tegenwoordig is in het kasteel het Zuid-Tiroler museum voor toerisme gehuisvest, waar op interactieve wijze 200 jaar geschiedenis van het toerisme getoond word. Sinds de aanleg van de tuinen in 2001 vind je er meer dan tachtig verschillende tuinlandschappen uit de hele wereld, die in de vorm van een natuurlijk amfitheater rondom de centrale vijver met waterlelies liggen.

Al wandelend over het twaalf hectare grote terrein maak je een reis door de meest uiteenlopende vegetatiezones. Nog meer bloemen en planten zie je tijdens het Meraner Bloemenfestival dat van 23 tot 25 april 2021 wordt georganiseerd. Met tal van cursussen en workshops.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Wandelen langs waalwegen

De omgeving van Meran is een van de meest afwisselende regio’s in het hele Alpengebied. Aan de voet van het Natuurpark Texelgruppe met zijn meer dan 3000 meter hoge bergen ligt het Meraner Becken, een gebied dat bekendstaat om zijn alpiene-mediterrane flora. De bloeiende natuur nodigt uit tot wandelen.

Bijvoorbeeld rondom de Sonnenberg bij Naturno. Deze zonnige wandelbestemming kun je bereiken met de Unterstell kabelbaan. En met de GreenCard is de rit omoog of omlaag in het vroege voorjaar zelfs helemaal gratis. Ook langs de Waalwegen is het heerlijk wandelen. Deze idyllische paden lopen langs historische irrigatiekanalen, zonder grote hoogteverschillen.

De langste in Zuid-Tirol is de Marlinger Waalweg. Deze begint bij de Töll-Brücke en leidt via Kasteel Lebensberg in twaalf kilometer naar Lana. Wanneer het hoogste punt is bereikt, voert het pad door rotsachtig terrein omlaag en vervolgens door kastanjebossen en appelboomgaarden waarbij je continu uitzicht hebt op het Meranerdal.

Een ontspannen wandeling is de Tappeinerweg langs de Küchlberg. Op deze po[1]pulaire, circa vier kilometer lange promenade, boven Merano ruik en zie je dennen, kurkeiken, agaves en magnolia’s.

Meran
De tuinen worden omringd door de drieduizendmeter hoge toppen van natuurpark Texelgruppe.

Meer over kamperen in Italië

Voor meer informatie kun je terecht bij suedtirol.info of merano-suedtirol.it. En kijk vooral ook nog even hier voor meer Italiaanse inspiratie.

Praat mee

Praat mee: Het voorjaar tegemoet in Meran, Noord-Italië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht