ACSI FreeLife

Menu

Noodweer Italië treft campings niet

Het noodweer van de afgelopen dagen in de regio Emilia-Romagna in Italië lijkt kampeerders niet in de problemen te brengen. Op de (grote) campings aan de Adriatische kust is geen waterschade gemeld, blijkt uit navraag door ACSI.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Noodweer_Italië

Het getroffen gebied ten zuidoosten van Bologna is een populaire vakantiebestemming met veel (grote) campings nabij de badplaatsen Ravenna en Rimini aan de Adriatische kust. Campingketen Club del Sole meldt dat in de badplaatsen en op de campings geen overlast is van de overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de hevige regenval.

Overlast vooral in het binnenland

Afgelopen week viel in de Italiaanse regio in anderhalve dag evenveel regen als normaal in drie maanden. Rivieren en kanalen traden buiten hun oevers, met als gevolg aardverschuivingen en tientallen ondergelopen gemeentes die zonder stroom kwamen te zitten. De overlast is volgens Club del Sole vooral in het binnenland te merken bij Bologna, Imola, Forli, Faenza en Ravenna.

Wegomleidingen bij Cervia

Meer dan tweehonderd wegen in het gebied moesten worden afgesloten. Cervia, gelegen tussen Ravenna en Rimini aan een binnenmeer, is volgens de campingketen het enige gedeelte aan de kust waar wegomleidingen zijn. Het kan zijn dat enkele wegen richting Rimini de komende dagen nog afgesloten zullen zijn en het verkeer dus ook hier nog rekening moet houden met omleidingen.

De meeste (snel)wegen in de regio zijn weer gewoon begaanbaar. Nu het waterpeil weer gezakt is, zal de komende dagen in het teken staan van puinruimen en de schade herstellen.

Toch wateroverlast?

Kampeer jij in de regio Emilia-Romagna en heb je op de camping toch te maken (gehad) met wateroverlast of schade? Laat het ons weten via info@acsifreelife.nl.

Praat mee

Praat mee: Noodweer Italië treft campings niet

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht