ACSI FreeLife

Menu

5 pareltjes tussen Bibione en Lignano

De mooie campings langs het noordelijkste gedeelte van de Italiaanse Adriatische kust laten het hart van menig kampeerder sneller kloppen. ACSI FreeLife nam vijf pareltjes voor je onder de loep.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

In het grensgebied van Venetië en Friuli

‘Bella Italia’ heeft inclusief al zijn eilanden circa achtduizend kilometer kust. Heel mooi is het brede gouden zandstrand tussen Bibione en Lignano, noordoostelijk van Venetië. Het beroemde Bibione ligt in het grensgebied van Venetië en Friuli.

Wie niet onder de pijnbomen of op het strand wil relaxen, kan er ook heel gemakkelijk op ontdekkingsreis. Dat hoeft niet alleen naar Venetië. Er lokken nog meer steden, cultuur en historische bezienswaardigheden. Het achterland draagt nog sporen van de Romeinse periode (Concordia Sagittaria bij Portogruaro) en de Middeleeuwen, en heeft kastelen en de renaissancevilla’s van Palladio.

Bibione

In het centrum van Bibione vind je de thermen (Bibione Thermae). Sommige campings geven hier korting voor. De laatste innovatie is het wellnesscentrum met thermaal water. Dertig kilometer fietspaden maken niet alleen ons Nederlanders blij. Heel wat gasten laten na aankomst hun auto staan en reizen verder op de fiets.

De vijf campings in deze regio voor je op een rijtje:

1. Camping Capalonga

2. Villaggio Turistico Internazionale

3. Camping Lido

4. Camping Residence II Tridente

5. Camping Sabbiadoro

In het februari/maart nummer van ACSI FreeLife magazine vind je nog meer tips voor toeristische highlights van deze regio en worden de campings uitgebreid beschreven. Welke faciliteiten zijn er? Wat is er in de buurt te doen? Waar ligt de camping ? Je vindt de antwoorden in ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: 5 pareltjes tussen Bibione en Lignano

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation