ACSI FreeLife

Menu

Ierland ontdekken met een VW T2

Met je eigen camper de Noordzee oversteken om Ierland te bezoeken: het kan. In Ierland er een camper huren is ook een optie. Zoals een leuke, ouderwetse Volkswagen T2 buscamper. 

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De passie voor oude Volkswagens ontstond toen Colm Redmond in San Francisco een VW T2 op de kop tikte en zelf restaureerde. Dat plantte het zaadje voor zijn huidige verhuurbedrijf en terug in Ierland stichtte hij Retro Camper. Wij gingen met zo’n prachtig klassiek camperbusje op pad.

VW T2

Sinds 2010 verhuurt Colm samen met zijn vrouw vijf T2-busjes. Alle wagens worden door Colm zelf onderhouden en zo nodig gerepareerd en elke T2 krijgt jaarlijks een grondige inspectiebeurt. De klanten van Retro Camper komen van heinde en verre naar Garristown (30 kilometer van Dublin Airport) om een droom te verwezenlijken of een nostalgische trip te maken.

Alles over onze avontuurlijke roadtrip met de Volkswagen T2 van Colm Redmond lees je in ACSI FreeLife Magazine editie 2. Bestel het magazine hier.

8 bestemmingen

1

Dublin

Wandel in Dublin langs de rivier Liffey of flaneer door de uitgaanswijk Temple Bar. Eten doe je in Ierland in de pub, dus bestel daar een klassiek avondmaaltje, bijvoorbeeld een Irish stew. Uiteraard met dé Ierse drank bij uitstek, Guinness.

2

Galway

Galway is de dichtstbevolkte stad van west-Ierland en een echt cultureel bolwerk. Elk jaar lokken ontelbaar veel festivals duizenden bezoekers naar de stad aan de rivier Corrib. Ook is het een goede uitvalsbasis voor natuurgebied Connemara. Slenter via Eyre Square, het centrale plein van Galway, Kirwans Lane in, een smalle steeg met snoezige stenen huizen uit de zestiende eeuw.

3

Giant’s Causeway

De 40.000 zeshoekige basaltzuilen van de Giant’s Causeway in Antrim zijn het resultaat van 60 miljoen jaar geologie. Ze staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn door TripAdvisor uitgeroepen tot een van de 10 indrukwekkendste landschappen ter aarde.

4

Cliffs of Moher

De Cliffs of Moher liggen in het graafschap Clare en behoren tot de hoogste klipkusten in Europa. De klippen bestaan uit kalksteen en strekken zich uit over een lengte van acht kilometer aan de Ierse westkust, tussen de dorpen Doolin en Liscannor.

5

Dunluce Castle

De Dunluce Castle ruïnes zijn perfect gelegen op een spectaculaire landtong. Het kasteel is omgeven door zeer steile afgronden langs alle zijden en is alleen toegankelijk via een brug naar het vasteland.

6

Ring of Kerry

De Ring of Kerry is een populaire, toeristische autoroute in de County Kerry, Ierland. De rit volgt de kust van het schiereiland Iveragh en ligt in County Kerry.

7

Bushmills

Het dorpje Bushmills is de thuisbasis van ’s werelds oudste whiskystokerij: de Old Bushmills Distillery. Het gamma van de stokerij omvat de Bushmills Original en Black Bush blend en de 10, 12, 16 en 21 jaar oude Single Malts. Verschillende van deze whisky’s hebben internationale prijzen gewonnen.

8

Connemara

De Connemara is een uitgestrekt landschap in het westen van Ierland, dat gedomineerd wordt door twee bergketens. Volgens de Ieren heeft u Ierland niet gezien, als u Connemara heeft overgeslagen.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Ierland ontdekken met een VW T2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation