ACSI FreeLife

Menu

Meer tol in Hongarije

Kampeerders die er met hun camper op uit gaan naar Hongarije moeten er rekening mee houden dat ze meer geld kwijt zijn aan tol.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
hongarije

De tolheffing voor busjes en campers tot 3,5 ton is bijna verdubbeld. Eerder betaalde je voor een 10 dagen vignet circa € 10 , nu betalen camperaars ongeveer € 18,70. Ook het maandtarief is flink verhoogd van circa € 15,50 naar € 30. De jaarprijs van € 135 is ongeveer gelijk gebleven.

E-vignet

In Hongarije wordt tol geheven door middel van een zogenaamd e-vignet. Bij het aanschaffen van een e-vignet wordt het kenteken van het voertuig geregistreerd, de controle wordt aan de hand van het kenteken uitgevoerd. Het is dus absoluut noodzakelijk om een e-vignet aan te schaffen vóór u een tolweg oprijdt! Alle snelwegen in Hongarije zijn tolwegen.

Je dient het e-vignet na verloop van de geldigheid nog 12 maanden te bewaren in verband met eventueel onterechte boetes. Het e-vignet is verkrijgbaar bij de grens en bij de meeste pompstations in Hongarije.

Tol verdubbeld

In Hongarije is het wegverkeer ingedeeld in verschillende categorieën. De indeling is gebaseerd op het maximaal toegelaten totaalgewicht van het voertuig. Er zijn vignetten verkrijgbaar voor tien dagen, maar ook voor een maand of een jaar.

Doordat busjes en campers tot 3,5 ton nu in een andere categorie (D2) ingedeeld zijn, moet een groot deel van de vakantiegangers die gebruik maken van de snelweg in Hongarije nu meer betalen. Voor meer informatie over het e-vignet, tolheffing en tolvrije gedeelten zie Motorway.hu.

Praat mee

 1. J
  Jacoline

  Wij hebben een Volkswagen transporter t5 welk vignet hebben we nou nodig?

  Reageer
  0
  0
  1. J
   Jacoline

   Het is geen camper maar een gewone bus met achterbank

   Reageer
   0
   0
 2. B

  Het is zo maar van de andere kant is het dat de campers boven de 3.500 kg vroeger in cat. B2 zaten en veel meer moesten betalen als nu. Dus ben ik met mijn 4.600 kg goed koper uit.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Meer tol in Hongarije

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht