ACSI FreeLife

Menu

Heuvelaf quadbiken in de Ardennen

TestTour WalloniëMet Gert van Wildtrails gaan actievelingen Erwin en Henriëtte in de Ardennen voor de laatste keer tijdens hun TestTour door Wallonië op pad voor een nieuwe dosis adrenaline. Ze worden met een busje naar één van de hoogste punten  (600 meter) van de streek vervoerd. Vandaar gaan ze op een zogenaamde quadbike, een vierwieler, in razend tempo de heuvel af.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Downhill Quadbike e1579777442245

Erwin heeft een gewone quadbike en Henriëtte krijgt de beschikking over een elektrische. Gert begeleid het stel bij het quadbiken met zijn mountainbike. Nadat ze een uitleg krijgen is het tijd om van start te gaan. Ze fietsen een klein stukje omhoog en daarna begint de afdaling. “Wat een bijzondere ervaring om op een quadbike te rijden”, vertelt Henriëtte enthousiast. “Je zit een beetje onderuit en het stuur is vrij hoog, de fiets zelf is smal. De vier wielen geven een veilig gevoel. Je krijgt het idee dat je niet om kan vallen. Voor een groot deel is dat ook zo, maar als je te hard gaat zit dat risico er wel in. Ik beleefde een paar momenten waarop ik dacht….’oei, dat ging maar net goed, even wat meer remmen!’.” Bekijk hieronder in de video hoe ze het er vanaf brachten.

Topconditie

“Er zaten een paar stukken in het parcours die omhoog gingen en daarbij had ik het wel even zwaar. Gelukkig heeft Gert me nog een duwtje in de rug gegeven”, vertelt Erwin. Zichtbaar dankbaar voor de hulp. “En dat terwijl hij zelf ook omhoog fietste”, vult Henriëtte hem aan. “Maar dat is ook niet verwonderlijk, want hij fietst iedere dag dus heeft een topconditie!” Zelf was Henriëtte maar wat blij met haar elektrische quadbike. “Zonder al te veel moeite, het gaat uiteraard niet helemaal vanzelf, fietste ik omhoog.”

Afwisselend terrein

De tocht voert verder door het bos via smalle paden en langs landerijen met mooie uitzichten. De actievelingen genieten volop van het quadbiken. Het afwisselende terrein biedt leuke uitdagingen. “De lengte van de tocht was prima, niet te lang en niet te kort, helemaal leuk”, vertelt Henriëtte tot besluit. Erwin: “Het adventure centrum van Wildtrails heeft nog veel meer activiteiten, dus wij willen zeker nog eens terugkomen om een van de andere activiteiten uit te proberen.”

Downhill Quadbiken

Wil je zelf ook eens een razendsnelle afdaling maken op een quadbike? Je bent zo’n twee à drie uur onderweg met Downhill Quadbiken en betaalt tussen de € 40 en € 60.

Praat mee

Praat mee: Heuvelaf quadbiken in de Ardennen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht