ACSI FreeLife

Menu

Moederdagtip: de Tuindagen van Beervelde (6, 7 en 8 mei)

Op een kwartier rijden van Gent, vind je de groene oase van Park Beervelde. Doorgaans een plek waar je gemakkelijk zen wordt, maar tijdens de jaarlijkse Tuindagen vinden ruim 20.000 tuinminnende bezoekers hun weg naar het kasteelpark. Redacteur Katinka maakt er in het weekend voor het evenement een ommetje met Graaf Renaud die samen met zijn vrouw Gravin Valérie in de villa woont.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Tuindagen Beervelde scaled

Gek genoeg wandelt de graaf zelden over zijn eigen landgoed om er van te genieten. “Ik wandel alleen functioneel, dus naar de plek waar gewerkt moet worden”, vertelt hij. Hij heeft naast dat hij zelf de handen uit de mouwen steekt 2,5 tuinman in dienst om alles binnen paal en perk te houden. Het 25 hectare grote domein behoort sinds 1783 toe aan zijn familie. Het huidige kasteelpark is in 1873 aangelegd in Engelse landschapsstijl. Het was bedoeld als etalage voor de toen nog prille Gentse sierteelt.

Tuindagen Beervelde 2In de middeleeuwse tuin achter het koetshuis verwacht je ieder moment Pieter Konijn tegen te komen die net een worteltje heeft gestolen.

Tuindagen van Beervelde

Half mei en half oktober worden op het terrein de Tuindagen van Beervelde georganiseerd. Op deze landgoedfair staan 230 exposanten waaronder naast Belgische ook veel Nederlandse telers. Maar denk ook aan toebehoren van snoeischaren tot tuintenue. “Gek genoeg, komen er tijdens de tuindagen bijna geen bezoekers die over het landgoed wandelen”, vertelt de graaf. “De meeste bezoekers beperken zich tot de markt.”

Wandel over het domein

Zonde! Want aan wandeling over het domein brengt je de heerlijkste zoete geuren van rhododendrons en azalea’s. En hier en daar nog een vleugje van de voorjaarsbloemen zoals de narcis. De bomen staan nu bijna allemaal in bloei. Om nog maar te zwijgen van de blauwe regen. Die baant zich een weg over de pergola waaronder je op een aantal bankjes kan neerstrijken om uit te kijken over het water richting de imposante villa. Deze is 70 jaar geleden gebouwd op de plek waar voorheen een kasteel stond. Het koetshuis uit die tijd staat er nog wel en is een geliefde trouwlocatie. Verwacht geen prins met paard, want de stallen staan leeg.

Tuindagen Beervelde 3Het domein bevat talloze idyllische plekjes waar je even op de foto kunt gaan.

Combineer met Floraliën Gent

Tip: Combineer een bezoek aan de Tuindagen van Beervelde met een bezoek aan de Floraliën in Gent (tot en met 8 mei te bezoeken). Je camper of caravan parkeer je op Camping Blaarmeersen aan de rand van de stad Gent. Buiten de Tuindagen om kun je ook een wandeling over het domein maken, maar kondig jezelf dan aan via de website van het Park van Beervelde. Ook een rondleiding door de graaf zelf behoort tot de mogelijkheden.

Praat mee

Praat mee: Moederdagtip: de Tuindagen van Beervelde (6, 7 en 8 mei)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht