ACSI FreeLife

Menu

Overwinteren in Griekenland

De laatste dagen krijgt Koning Winter steeds meer grip op Nederland. Laat jij de kou liever achter je? Op de Griekse camping Gythion Bay op de Peloponnesos zit jij in de zon.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
our beach

Als het bij ons koud en kil is, kun je elders heerlijk op het strand liggen zonnebaden. Bijvoorbeeld op de Pelopponesos in Griekenland. Daar kan je het hele jaar door in zee zwemmen, want het regent er maar 45 dagen per jaar.

Camping bij het strand

Camping Gythion Bay ligt op een mooie plek, is het hele jaar geopend en daarmee ook bijzonder aantrekkelijk voor mensen die willen overwinteren. De camping ligt vlak bij het vijf kilometer lange strand dat vanwege de gunstige wind zeer geliefd is bij windsurfers. Daar is de camping ook op ingericht.

Gerenoveerd en gemoderniseerd

Het kampeerterrein met een totale oppervlakte van zo’n 40.000 m2 en 200 staanplaatsen, is recentelijk voortvarend onder handen genomen en gemoderniseerd. Alle gebouwen, toiletten en doucheruimten zijn gerenoveerd; er hangen zelfs haardrogers. Op het terrein bevinden zich nu ook lozingsplaatsen voor afvalwater en toiletcassettes. De mooie beplanting maakt het geheel af.

De gasten hebben ook de beschikking over een ruimte met wasmachines en een keuken met gemeenschappelijke koelkasten. Is het weer onverwachts toch slecht? Dan kun je de andere campinggasten ontmoeten in een gezellige ruimte met open haard, gratis wifi, satelliet-tv (Astra en Hotbird) en een boekenkast met leenboeken. Je kunt zelfs de olijvenoogst meemaken en zien hoe de olie uit de vrucht wordt geperst.

Gythion

In het stadje Gythion dat vier kilometer verderop ligt, bevindt zich een eerstehulppost en vind je verschillende apotheken, supermarkten, een weekmarkt, taverna’s en cafés. In de minimarkt tegenover de camping is elke dag vers brood verkrijgbaar.

Ben je benieuwd naar wat andere kampeerders van de camping vinden? Hier lees je 99 beoordelingen. In het december/januari nummer van het ACSI FreeLife magazine lees je een uitgebreid artikel over de zonovergoten camping.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Overwinteren in Griekenland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht