ACSI FreeLife

Menu

Met de camper naar ski walhalla Les Trois Vallées

Als camperaar heb je het makkelijk in Les Menuires. De camperplaats ligt in het hart van het Franse skigebied, dat op zijn beurt deel uitmaakt van Les Trois Vallées. Dit is het grootste skigebied ter wereld, met in totaal 600 kilometer aan pistes. Redacteur Timo de Boer ging er op verkenning.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
Wintersport_Les Menuires_Frankrijk
WIntersport_Les Menuires_Frankrijk_Neige_fraiche_station-Vincent

Les Menuires is een echte ski-in-ski-out-bestemming, wat betekent dat je dus direct op de piste staat. Het resort werd in 1964 opgericht als onderdeel van het befaamde Plan Neige om nieuwe skigebieden op grote hoogte te creëren en is bezaaid met gebouwen in jaren-zeventig-stijl. Hoewel deze bouwstijl niet bij iedereen geliefd is, behoort het tegenwoordig tot architecturaal erfgoed.

Behalve hoogbouw vind je hier ook het prachtige authentieke chaletdorpje Saint-Martin-de-Belleville. Onze tip: ga hier naar het museum, waar je alles te weten komt over het ontstaan van het skigebied, en sluit de dag af met een diner in restaurant Simple & Meilleur, waar ze heerlijke Savoyaardse gerechten serveren.

Je camper kun je laten staan

Les Menuires, Saint-Martin-de-Belleville en het onder Nederlanders populaire Val Thorens liggen samen in de Belleville-vallei, een van de drie valleien die samen het enorme skigebied Les Trois Vallées vormen.

Les Menuires ligt op ruim 1.100 kilometer rijden vanuit Utrecht. Bij Albertville ga je de snelweg weg af en moet je nog een uur omhoog rijden over een niet al te brede bergweg. Op drukke zaterdagen kan deze rit dan vaak wat langer duren. Eenmaal in Les Menuires kun je je camper laten staan, want je kunt alles te voet af, of gebruikmaken van de gratis pendelbussen.

Wintersport_Les Menuires_Premieres_traces_face_au_Mont_Blanc-Vincent_LOTTENBERG-27455Skiën met uitzicht op de Mont Blanc

Snelle liften

Het skigebied van Les Menuires bestaat uit twee delen. Met aan de ene kant het geweldige Pointe de la Masse en aan de andere kant het deel dat toegang geeft tot het hele gebied van Les Trois Vallées. Supersnelle liften zorgen ervoor dat je lekker veel op de pistes kunt staan. Zo heb je slechts acht minuten nodig om vanuit Les Menuires, op 1.800 meter, Pointe de La Masse te bereiken, dat 1.000 meter hoger ligt. Het uitzicht vanaf deze is plek is echt geweldig. Links zie je de Mont Blanc, rechts het hele Ecrins-massief. Vooral in de ochtend als de zon erop staat, is dit het ideale startpunt van een dag skiën.

Les Menuires heeft pistes in alle kleuren. Van de 87 zijn er 41 blauw, 24 rood en 9 zwart. Als je niet genoeg hebt aan de 130 kilometer aan pistes in Les Menuires, heb je met de Vallée de Belleville-pas ook toegang tot de skigebieden van Saint-Martin-de-Belleville en Val Thorens. Met een pas voor de Trois Vallées heb je maar liefst 600 kilometer aan pistes tot je beschikking.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Praat mee

Praat mee: Met de camper naar ski walhalla Les Trois Vallées

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht