ACSI FreeLife

Menu

Overzicht: Franse brandstoftekorten

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er in Frankrijk flink wat problemen zijn met brandstof. Wegens stakingen bij raffinaderijen is er een brandstoftekort. En dat kan gevolgen hebben voor vakantiegangers. ACSI FreeLife geeft een update.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Inmiddels is bijna een derde van de tankstations in Frankrijk volledig of deels gesloten. Bij de rest van de stations staan lange rijen en op veel plekken kan nog maar maximaal twintig liter worden getankt.

Staking

Zes van de acht olieraffinaderijen in Frankrijk worden bezet door werknemers en vakbond CGT. Zij zijn het niet eens met de nieuwe arbeidswetgeving.

In Normandië, Bretagne en omliggende departementen zijn tekorten, maar zijn er geen zogenaamde ‘tankrestricties’. Dit is wel het geval in departement Var. Daar mag je nog maar voor twintig euro tanken, en vrachtverkeer voor honderd euro. Het is niet toegestaan om een jerrycan te vullen.

Zoveel mogelijk tanken

Langs de autosnelwegen lijken de problemen minder groot. Het advies is om bij iedere gelegenheid zo veel mogelijk te tanken, ook als je nog voldoende brandstof in de tank hebt.

In Frankrijk is het toegestaan om maximaal tien liter reserve brandstof mee te nemen. In Luxemburg is dit verboden, dus houd daar rekening mee.

De actuele informatie vind je op deze website (Frans).

Praat mee

Praat mee: Overzicht: Franse brandstoftekorten

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation