ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in het Juragebergte

Het Juragebergte in Frankrijk ligt noordwestelijk van de Alpen. Het is een relatief rustig vakantiegebied waar massatoerisme nog geen grip op heeft.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Het gebergte begint met toppen van 400 meter, tot een maximale hoogte van 1720 meter. In het zuiden van de Jura vind je de hoogste bergtoppen. Het is een populaire wintersportbestemming maar in de zomer is het berglandschap geweldig voor wandelingen en allerlei buitenactiviteiten.

Groene bossen in het Juragebergte

Het Juragebergte kent groene bossen, ruisende waterstroompjes, bruisende watervallen, heldere rivieren en vredige meren. Er is een traject van in totaal 380 kilometer aan bewegwijzerde paden aanwezig (van oudsher een langlaufroute) die je per fiets, te voet of zelfs te paard kunt afleggen.

Je volgt de loop van de rivier Doubs die deze streek voedt. Of doorkruis de ongerepte natuur van het Parc Naturel Régional du Haut-Jura,Parc Naturel Régional du Haut-Jura een woest gebied waar je je mag overleveren aan de overweldigende natuur. Klik hier voor meer informatie over de Jura.

Kamperen

Enthousiast geworden? Wij selecteerden 4 campings voor je met een richtprijs tot slechts 15 euro.

1

Camping Mun. du Champs de Mars is een camping in Saint-Laurent-en-Grandvaux, Jura. Dit zegt de inspecteur: “De camping heeft een gezellige gemeenschappelijke ruimte. Ideaal vertrekpunt voor wandel- en mountainbiketochten. Camping ligt op loopafstand van het centrum met winkels, restaurants en supermarkt.”

2

Camping Les Claies is een camping in Blye, Jura. Dit zegt de inspecteur: “Eenvoudige camping. Open grasterrein met ruime plaatsen en prachtig uitzicht op de omgeving. Ideale vertrekplaats voor daguitstapjes.”

3

Camping Du Petit Cheval Blanc is een camping in Fay-en-Montagne, Jura. Dit zegt de inspecteur: “De camping is rustig gelegen in een gebied van meren en wijngaarden, bij een klein dorpje in de Jura. In de omgeving kun je wandelen, fietsen en uitstapjes maken.”

4

Camping Les Bords du Doubs is een camping in Petit-Noir, Jura. Dit zegt de inspecteur: “Rustige familiecamping aan een rivier in een ornitologisch gebied. Baden is mogelijk in de rivier.”

Kijk voor alle campings in de Franse Jura op Eurocampings.nl.

Foto: © L. CHEVIET

Praat mee

Praat mee: Kamperen in het Juragebergte

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation