ACSI FreeLife

Menu

Fiets mee langs de Rhône

Zwitserland en Frankrijk slaan de handen ineen om een fietsroute van 1.165 kilometer te realiseren. De route loopt helemaal langs de rivier de Rhône.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Onze eigen redacteur Rosanne Vriend volgde al eerder een gedeelte van het parcours en schreef daarover in ACSI FreeLife. Ze trapte 87 kilometer met de stroom van de rivier mee. Want: de rivier volgt de weg van de minste weerstand, en daar kun je als fietser maar beter een voorbeeld aan nemen.

ViaRhôna en Route du Rhône

De fietsroute die Rosanne fietste (ViaRhôna in Frankrijk) en de Route du Rhône in Zwitserland hebben zich nu samen kandidaat gesteld voor een plaats in het EuroVelo netwerk. Eind 2015 was het zover: na een procedure van drie jaar werden de fietsroutes geaccepteerd onder de naam EuroVelo 17.

De EuroVelo 17 is een fietsroute met een parcours van 1.165 km langs de Rhône, van de bron in de Zwitserse Alpen tot de monding aan de stranden van de Middellandse Zee. Het traject is samengesteld uit de 350 km van de Route du Rhône in Zwitserland en de 815 km van de ViaRhôna in Frankrijk.

Het duurt nog wel even voordat de fietsroute helemaal af is. Eind dit jaar zal het gedeelte langs de ViaRhôna doorlopend bewegwijzerd zijn. De definitieve afwerking van de fietsroute staat gepland voor 2020. Zij doorkruist drie grote regio’s: Auvergne Rhône-Alpes, Provence Alpes Côte d’Azur en Languedoc-Roussillon Midi-Pyrénées.

Kamperen

Rosanne combineerde haar fietstocht langs een gedeelte van de ViaRhôna met kamperen. Iedere kampeerder heeft natuurlijk verschillende wensen. Tentkampeerders kunnen bijvoorbeeld met hun kampeermiddel bij zich de complete route van camping naar camping rijden.

Maar er is ook bagageservice mogelijk. Zo fiets je zonder bepakking en staan je spullen alvast bij de volgende camping klaar. Via de website van ViaRhôna vind je alle informatie die nodig is om een persoonlijke route samen te stellen. Meer informatie over de EuroVelo vind je hier.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van Rosanne? Lees dan haar verhaal in de fietsspecial in ACSI FreeLife 3-2016. Dit nummer besteden we uitgebreid aandacht aan de gouden combinatie fietsen en kamperen!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Fiets mee langs de Rhône

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation