ACSI FreeLife

Menu

Finland; de magie van het noorden

Kamperen in Finland is in alle opzichten een verademing. Er is ruimte, want Finland is een van de minst bevolkte landen van Europa, en de lucht is er zuiver door de bosrijke omgeving.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Finland is het land van bossen, meren, rendieren, het noorderlicht en de midzomernachtzon. Overal is de natuur vertegenwoordigd. Door de sterk wisselende seizoenen is het land uitermate geschikt voor allerlei outdoor-activiteiten van crosscountry- skiën in de winter tot wandelen, fietsen en kanoën in de zomer. Maar er is meer. Finland heeft ook een rijke culturele geschiedenis.

Het stedelijke zuiden van Finland

De meeste Finnen wonen in het zuiden van het land. Hier vind je dan ook de meeste steden en dorpen. Een leuk stadje om te bezoeken is Rauma. De oude stadskern van dit havenstadje staat op de Unesco Werelderfgoed-lijst.

In de hoofdstad van Finland, Helsinki, kan je kennis maken met de Helsinki Card. Een handige kaart waarmee je alle culturele hoogtepunten kunt bekijken, zoals de Temppeliaukio-kerk, een geheel uit rotsen gehouwen kerk.

Kamperen in Finland; het land van de duizend meren

Hoe noordelijker je komt hoe uitgestrekter het landschap wordt. Finland is heel geschikt om met de caravan of camper te bereizen. In het zuidoosten, tegen de Russische grens, ligt het Saimaa-merengebied. Dit is het grootste merengebied van Finland.

De bosgebieden iets noordelijker hiervan zijn de thuisbasis voor veel beren, wolven, lynxen en elanden. De bruine beren leven in speciale reservaten. Hier kan je tijdens je vakantie onder begeleiding beren en wolven spotten. Er zijn zelfs campings die berenexcursies aanbieden.

Lapland

Kamperen in het noorden van Finland kan ook. De zomers in Finland zijn licht en warm. Zo licht zelfs, dat de midzomernachtzon in juni in Finland een waar gebeuren is. Op 21 juni is de langste dag, de zon gaat dan boven de poolcirkel niet onder. Door de hoge lichtintensiteit is de natuur in de zomermaanden ook heel kleurrijk. Bezoek ook zeker Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. De stad staat bekend als de officiële woonplaats van de Kerstman.

Campings in Finland

In Finland geldt het zogenaamde allemansrecht. In de natuurgebieden kun je overal wildkamperen. Het is echter aan te raden om op een officiële camping te overnachten als je de omgeving niet kent. ACSI heeft er bijna 140 geïnspecteerd door heel Finland.

 

Voordelig kamperen in Finland? Word campinginspecteur!

ACSI is op zoek naar enthousiaste inspecteurs om het huidige team te versterken*. Jij kan ‘het gezicht van ACSI’ worden in Finland! Stuur vrijblijvend een mailtje naar freelance@acsi.eu of bel 0488-470432.

Meer informatie over ons inspectieteam kan je hier vinden.

*Je bent in staat om in de periode mei t/m augustus op vakantie te gaan naar Finland en je bent niet ouder dan 65 jaar.

 

Praat mee

Praat mee: Finland; de magie van het noorden

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation